Brazília: hatodszor is Abel Braga lesz az Internacional edzője

Vágólapra másolva!
2020.11.11. 08:34
null
Abel Braga megérkezett a városba (Fotó: AFP)
A portugál O Jogo értesülései szerint a távozását a vasárnap esti, a Coritiba elleni 2–2-re végződő bajnoki után bejelentő Eduardo Coudet helyét Abel Braga foglalja majd el az Internacional kispadján. A brazil bajnokság listavezetőjének kispadjára érkező Braga korábban már öt alkalommal irányította a csapatot, s 2006-ban klubvilágbajnoki címet szerzett az alakulattal.

Az O Jogo úgy tudja, hogy a 68 éves szakvezetővel egyelőre 2021 februárjáig szóló szerződést írt alá a Porto Alegre-i egyesület.

Abel Braga játékosként egyszer szerepelt a brazil válogatottban, de így is részt vehetett az 1978-as világbajnokságon, majd 1985-ös visszavonulása után felcsapott edzőnek, s az elmúlt 35 évben nem kevesebb mint 20 különböző csapatot irányított. Az Internacional kispadjára most nevezhetik ki hatodik alkalommal – feltéve, hogy az O Jogo információi igaznak bizonyulnak.

Márpedig elnézve a Porto Alegre-i Salgado Filho reptéren kedden készült fotókat, a brazil tréner nyilván nem városnézés céljából érkezett a városba, s nem véletlenül fogadta fotósok és újságírók hada mellett számos drukker is a légikikötőnél őt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik