Brazília: Guardiola vagy Ancelotti is lehet Tite utódja a válogatott kispadján – sajtóhír

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2022.12.12. 11:56
null
Ancelotti az idény végégig mindenképpen marad a Real Madridnál (Fotó: AFP)
A brazil média értesülései szerint Carlo Ancelottit vagy Pep Guardiolát szeretné kinevezni a Brazil Labdarúgó-szövetség Tite utódjának a brazil válogatott szövetségi kapitányi posztjára. A Real Madrid edzője feltételekhez kötötte a tárgyalásokat, az olasz szakember be szeretné fejezni a mostani évadot a madridi csapat kispadján.

 

A brazil UOL Esporte szerint a Brazil Labdarúgó-szövetség (CBF) igazi „sztáredzőt” szeretne kinevezni a brazil válogatott kispadjára szövetségi kapitánynak. A portál szerint a szövetség által megbízott személyek már a világbajnokság előtt felvették a kapcsolatot Pep Guardiolával és Carlo Ancelottival.

Guardiola azóta szerződést hosszabbított a Manchester Cityvel 2025-ig, Ancelotti pedig úgy válaszolt, hogy csak abban az esetben ülne le a kispadra, ha az megüresedne, és befejezheti a Real Madriddal a mostani idényt. Az olasz szakvezető jelezte, hogy kész tárgyalni a projektről a brazil szövetség illetékeseivel.

Ebben az esetben egy ideiglenes szövetségi kapitány kinevezésére is szükség lenne, hiszen március végén lesz a következő válogatott szünet, amelyben a brazilok várhatóan felkészülési mérkőzéseken lépnek pályára. Ancelottinak 2024-ig van szerződése a Real Madriddal, ezért a királyi gárdával is egyezségre kell jutnia a CBF-nek az olasz Brazíliába költözéséről.

Az Ancelotti alatt korábban futballozó Ronaldo szerint is kiváló döntés lenne a Real Madrid vezetőedzőjének kinevezése. Az snl24.com október végén idézte a legendát: „Ancelotti fantasztikus dolgokra lenne képes ezzel a válogatottal. Számomra ő a tökéletes személy erre a feladatra, kiváló képességekkel rendelkezik, van jövőképe és jól kommunikál a játékosokkal.”

Ednaldo Rodrigues, a CBF elnöke korábban kijelentette, nyitott arra, hogy külföldi kapitány érkezzen. A Palmeiras edzője, a portugál Abel Ferreira kapcsán nem alakult ki konszenzus a szövetségben. Fernando Diniz, a Fluminense innovatív vezetőedzője számos játékos támogatását élvezi a nemzeti csapatban (Thiago Silva, Daniel Alves, Bruno Guimaraes, Antony, Neymar, aki kifejezetten kardoskodik Diniz mellett), ő azonban nemrég hosszabbított szerződést klubjával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik