Brazília: „Erre nincs magyarázat” – R. Carlos „arról” a szabadrúgásgólról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.01. 09:56
null
Roberto Carlos máig nem tud magyarázatot adni legendás góljára
Közel húsz év telt el a „fizika törvényeit meghazudtoló” gól óta. A legendás találatot szerző Roberto Carlos a Sky Sportsnak mesélt arról a bizonyos szabadrúgásról, amelyet máig a futballtörténelem egyik leghihetetlenebb, legkápráztatóbb góljaként tartanak számon.

1997. június 3-án Brazília és Franciaország összecsapásával kezdődött el a Tournoi de France, amely az 1998-as franciaországi világbajnokság felvezető tornája volt. A négycsapatos viadal (Anglia és Olaszország volt a másik két résztvevő) egy nem akármilyen gólról maradt emlékezetes, amelyet a brazil Roberto Carlos szerzett a nyitó meccsen. A védő az összecsapás 21. percében 35 méterről vette be Fabien Barthez kapuját egy olyan találattal, amelyet azóta minden idők egyik legnagyobbjaként tartanak számon.

„Dunga megkérdezte, hogyan csináltam, én pedig nem tudtam válaszolni neki – mondta Roberto Carlos. – Mindenki szeretné tudni, mi történt, erre azonban nincs magyarázat. Tudtam, hogy kissé szeles az idő, valamint nagyon könnyű a labda. A célom az volt, hogy a kaput eltaláljam, semmi több.”

Roberto Carlos legendás gólja

„A labda köztem és a sorfal között tekeredett el, ezért jó rálátásom volt – vette át a szót a franciák korábbi klasszisa, Robert Pires. – Tisztában voltunk azzal, hogy Roberto Carlosnak hatalmas lövőereje van, az azonban, hogy így találta el a labdát, elképesztő volt. Emlékszem, ahogy külsővel rázúdította, mindannyian meglepődtünk, hogyan tekeredett a labda, és milyen íve volt. Nem akartuk elhinni.”

Bár a franciák Marc Keller góljával döntetlenre mentették a mérkőzést, a lefújás után mindenki a Real Madrid játékosának a szabadrúgásáról beszélt.

„A lövés után azt gondoltam, jócskán kapu mellé fog menni a labda. Edzéseken lőttem már hasonló gólokat, ilyen »görbéje« azonban egyiknek sem volt. Zizou (Zinédine Zidane – a szerző) utána odajött hozzám, azt mondta, hihetetlen volt, amit csináltam. Ő és senki más sem akarta elhinni. Olyan gól volt, amit csak egyszer szerzel karriered során. Nem hiszem, hogy valaha is meg lehet ismételni” – tette hozzá Roberto Carlos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik