Belgium: Tévednek, akik szerint a futball jó üzlet – Duchatelet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.22. 14:40
null
Roland Duchatelet örült neki, amikor eladta a Standard Liege-et (Fotó: AFP)
Mint ismert, az Újpest-tulajdonos Roderick Duchatelet édesapja, Roland Duchatelet a múlt héten eladta a belga élvonalbeli Sint-Truident egy japán cégnek, ezzel kivonult az ország futballéletéből. A 71 éves üzletember először beszélt döntésének hátteréről, és rávilágított, milyen nehéz dolguk van a tulajdonosoknak.

 

„Ne feledjük, először szponzorként érkeztem a Sint-Truidenhez, majd amikor elfogyott a klub pénze, felvásároltam, hogy segítsek – emlékezett vissza a múlt héten eladott belga csapat történetére Roland Duchatelet a De Afspraaknak adott interjúban.Később megvettem a Standard Liege-t is, de örültem, hogy négy év után megszabadultam tőle. Most a Sint-Truident is eladtam, nem vagyok már abban a korban, hogy futballklubot irányítsak.”

Roland Duchatelet szerint a labdarúgás korántsem olyan jövedelmező vállalkozás, mint azt sokan gondolják. „Ez az egész nagy tévedés. A futballban nem könnyű profitot termelni, ha valaki így vág neki, boldogtalan lesz. Én sem kerestem sokat, a profi világban nagyon nagy a harc, ezért rendkívül nehéz nyereségesnek lenni.”

A Duchatelet család az Újpest mellett három másodosztályú klubnak tulajdonosa: az angol Charlton Athletic-nek, a német Carl Zeiss Jenának és a spanyol Alcorcónnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik