Belgium: szokatlan mezszámot választott a mexikói kapus

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.13. 17:02
A belga élvonalbeli Standard Liege bejelentette Guillermo Ochoa szerződtetését. A mexikói válogatott kapus a 8-as mezszámot választotta új csapatánál.

A 32. születésnapját épp csütörtökön ünneplő futballista a 2014-es brazíliai világbajnokság után szerződött a Málagába, ám nem tudott alapemberré válni az andalúziai együttesben. A 2016–2017-es La Liga-szezont kölcsönben a kieső Granadában töltötte, 38 bajnokin 82 gólt kapott.

A Standard ingyen szerezte meg a 87-szeres válogatott játékost, aki új klubjánál a kapusokra általában nem jellemző 8-as mezszámot választotta. A spanyol nyelvben a 8-as számot ochónak mondják és írják, így érthető Ochoa (vagy inkább „8a”) választása.

Néhányan emlékezhetnek, az 1974-es és 1978-as világbajnokságon a hollandok kapuvédője, Jan Jongbloed ugyancsak 8-asban védett – igaz, hollandul egészen biztosan nem jongbloednak hangzik a 8-as szám. Az egykori kiváló kapus azért 8-asban szerepelt az említett két vb-n, mert az oranjénál 1974-ben az ábécérend alapján osztották ki a mezszámokat (kivéve Johan Cruyff legendás 14-es dresszét), a következő Mundialra pedig az érintettek megtarthatták azokat.




 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik