Belgium: Andrea Pirlo is leülne a válogatott kispadjára – sajtóhír

R. D. P.R. D. P.
Vágólapra másolva!
2023.01.10. 10:25
null
Andrea Pirlo eddig a klubfutballban dolgozott, most szövetségi kapitány lenne (Fotó: Getty Images)
Kedd, azaz január 10. az utolsó nap, amíg a labdarúgóedzők pályázhatnak a belga válogatott kispadjára. A Het Laatste Nieuws című belga lap úgy tudja, hogy Andrea Pirlo is elvállalná a munkát, noha erre a forrás is kevés esélyt ad.

 

A HLN információja szerint a Belga Labdarúgó-szövetség keddel bezárólag fogadja, fogadta az önéletrajzokat – ez persze nem azt jelenti, hogy a vezetőség tagjai passzívan várták a jelentkezőket.

Az egyik pályázó állítólag az olasz labdarúgás ikonikus alakja, Andrea Pirlo. A 43 éves szakember eddigi munkái felemásak: a Juventus ugyan megnyerte az Olasz Kupát és a Szuperkupát Pirlo irányításával, a bajnoki címről lemaradt. A Fatih Karagümrük egyelőre átlagos idényt fut, tehát Pirlónak Törökországban sem sikerült kiemelkedőt alkotnia.

Pirlón kívül többek között Thierry Henry is jelezte a szövetségnek, hogy nyitott a közös munkára – a francia azért is lehet esélyesebb a posztra, mert évekig a válogatott másodedzője volt, ráadásul Romelu Lukaku és Toby Alderweireld is nyilvánosan kiállt mellette.

A belga sajtó tudni véli, hogy a labdarúgó-szövetség pénteken összeül, hogy egyenként megvizsgálja a jelölteket. Ideális esetben ebben a hónapban meglesz Roberto Martínez utódja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik