Ázsiai BL: elképesztő bombagóllal kezdődött a döntő – videó

Vágólapra másolva!
2021.11.23. 18:03
null
Nasszer al-Doszari kamerába bújva ünnepelte a gólját (Fotó: AFP)
Kedd délután rendezték az ázsiai Bajnokok Ligája döntőjét, amelyben a szaúdi al-Hilal Nasszer al-Doszari bombagóljával már a mérkőzés 17. másodpercében megszerezte a vezetést a dél-koreai Pohang Steelers ellen, s 2–0-ra megnyerte a mérkőzést.

Az al-Hilal végül 2–0-ra legyőzte dél-koreai ellenfelét. A 63. percben Moussa Marega állította be a végeredményt.

Ez volt az al-Hilal nyolcadik döntője és a negyedik sikere az ázsiai BL-ben. A Pohang Steelers negyedszer szerepelt a fináléban és először veszített.

A sorozat győztese indulhat a klubvilágbajnokságon, melyet a jövő év elején rendeznek az Arab Emírségekben. A hétcsapatos tornán már csak egy hely kiadó: a dél-amerikai Libertadores-kupa győztese egyelőre ismeretlen, a szombati finálét két brazil klub, a Flamengo és a Palmeiras játssza.

Az elődöntőben kezd majd az angol Chelsea, mint a legrangosabb európai kupasorozat címvédője (amely Lőw Zsolt személyében magyar másodedzőt foglalkoztat), illetve a mexikói Monterrey és az egyiptomi al-Ahli – az al-Hilalhoz hasonlóan – egy körrel korábban kapcsolódik be a küzdelmekbe, míg a viadal első fordulójában az új-zélandi Auckland City és házigazdaként az al-Jazira találkozik egymással.

AL-DOSZARI BOMBÁJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik