Ázsia: köpött, lefejelt, de az év játékosa lett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.30. 18:26
Az Ázsiai Labdarúgó-szövetség (AFC) hagyományos szavazásán a szaúd-arábiai válogatott és az al-Hilal csatárát, Naszer al-Samranit választották meg 2014 legjobb ázsiai labdarúgójának.

A döntést órákkal azt követően hirdették ki, hogy az AFC fegyelmi bizottsága bejelentette: az ázsiai Bajnokok Ligájában ellenfelét előbb leköpő, majd lefejelő al-Samranira legkevesebb nyolcmérkőzéses eltiltás vár. Al-Samrani azzal védekezett, hogy a Western Sydney Wanderers védője, Matthew Spiranovic sértegette őt.

Az ötszörös szaúdi gólkirály al-Samrani Asamoah Gyan mögött a második helyen végzett a 2014-es ázsiai Bajnokok Ligája góllövőlistáján 10 góllal, klubcsapatában 37 tétmérkőzésen 30 góllal zárta a 2013–2014-es szezont. Szaid al-Ovairan, Navaf al-Temjat, Hamad al-Montasari és Jasszer al-Qahtani után al-Samrani az ötödik szaúdi játékos, aki megkapta az év ázsiai futballistája címet.

Naszer al-Samrani mögött Iszmail Ahmed (Egyesült Arab Emírségek, al-Ain) és Kalfan Ibrahim (Katar, al-Szadd) végzett a szavazás második, illetve harmadik helyén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik