Ausztrália: Tim Cahillt meglepte a szövetség figyelmessége

Vágólapra másolva!
2018.09.04. 10:09
Tim Cahill novemberben búcsúmeccsen léphet pályára az ausztrál labdarúgó-válogatottban. A 38 éves játékos – aki első ausztrálként játszott négy világbajnokságon – az oroszországi vb-t követően, július közepén mondta le a további szereplést a nemzeti csapatban.

Az ausztrál szövetség (FFA) ügyvezetője, David Gallop a szervezet keddi közleményében úgy fogalmazott: nagyon szeretnék méltóképpen elbúcsúztatni a támadót, és nincs annál jobb alkalom, mint hogy még egy utolsó hazai mérkőzésen, saját közönség előtt lépjen pályára.

Cahill azt mondta: meglepi és nagyon meghatja, hogy a válogatottban búcsúmérkőzésen kap játéklehetőséget.

„Különleges lesz utoljára képviselni a hazámat, és köszönetet mondani a szurkolóknak, akik támogattak a pályafutásom során” – nyilatkozta.

Cahill 2004-ben mutatkozott be a nemzeti csapatban, 107 válogatott mérkőzésén 50 gólt szerzett. Az ausztrál együttes november 20-án felkészülési találkozón Libanont fogadja Sydneyben, ez lesz a búcsúmeccse.

Az angol Evertonban nyolc éven át futballozó Cahill a napokban bejelentette, hogy az indiai Szuperligában szereplő, tavaly alapított Jamshedpurba igazolt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik