Ausztrália: Hiddink egy meccsre visszatér a válogatotthoz

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2022.08.22. 15:07
null
Hiddink egy meccsre visszatér az ausztrál válogatotthoz (Fotó: AFP)
A holland Guus Hiddink egy mérkőzésre visszatér a katari világbajnokságra készülő ausztrál labdarúgó-válogatotthoz – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.

 

Az ausztrál szövetség hétfőn közölte, hogy a 75 éves edző az új-zélandiak elleni találkozón erősíti a szakmai stábjukat és lesz Graham Arnold szövetségi kapitány segítségére. A találkozót szeptember 22-én, Brisbane-ben rendezik.

Arnold másodedzője, Rene Meulensteen abban az időpontban más feladatot végez el, vb-ellenfeleik közül a címvédő franciákat, valamint a dánokat térképezi fel. Az ausztrálok negyedik ellenfele Tunézia lesz a tornán, amely november 20-tól december 18-ig tart.

Az edzőként tavaly nyugdíjba vonult Hiddink – utolsó csapata a curacaói válogatott volt – 2005 nyarától dolgozott az ausztrál válogatott szövetségi kapitányaként. Irányításával a 2006-os vb-n csoportjukból a brazilokkal együtt továbbjutottak – megelőzték a horvátokat és a japánokat –, majd a nyolcaddöntőben 1–0-ra kikaptak a későbbi vb-aranyérmes olaszoktól.

A holland szakember egyik segítője a mostani kapitány, Arnold volt. Utóbbi elmondta: izgatottan várja, hogy ismét találkozzanak és együtt dolgozzanak. Hozzátette, leginkább arra kíváncsi, hogy a mostani generáció tagjaira milyen hatást gyakorol majd egy olyan rutinos, sikeres edző jelenléte, mint Hiddink.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik