Argentína: Tévez három év után ismét a válogatott keretében

Vágólapra másolva!
2014.10.28. 08:48
Kihirdette keretét a Horvátország és a Portugália elleni felkészülési mérkőzésekre Gerardo Martino, az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember meghívót postázott Carlos Téveznek, aki legutóbb a 2011-es Copa América negyeddöntőjében lépett pályára a nemzeti csapatban.

A Juventus csatárának beválogatására számítani lehetett, hiszen kiváló formában futballozik: a szezon eddigi tíz tétmérkőzésén nyolc góllal és három gólpasszal segítette klubcsapatát. A nemzeti együttesben 2004 és 2011 között 64 fellépésén 13-szor volt eredményes.

Kisebb meglepetésre a Manchester City kapusa, Willy Caballero is tagja a keretnek. A 33 éves játékos először öltheti magára a címeres mezt.

A bevált játékosok mellett meghívót kapott a Genoa védője, Facundo Roncaglia, valamint a Juventus középpályása, Roberto Pereyra is – utóbbi futballistára az októberi találkozókon is számított Martino.

Az argentin válogatott november 12-én a horvátokkal találkozik Londonban, majd hat nappal később a portugálokkal méri össze erejét Manchesterben, az Old Traffordon.

AZ ARGENTIN KERET
Kapusok:
Sergio Romero (Sampdoria), Nahuel Guzmán (Tigres), Willy Caballero (Manchester City)
Védők: Martín Demichelis (Manchester City), Pablo Zabaleta (Manchester City), Ezequiel Garay (Zenit), Marcos Rojo (Manchester United), Federico Fernández (Swansea City), Nicolás Otamendi (Valencia), Facundo Roncaglia (Genoa), Federico Fazio (Tottenham), Cristian Ansaldi (Atlético Madrid)
Középpályások: Lucas Biglia (Lazio), Ángel Di María (Manchester United), Javier Mascherano (Barcelona), Nicolás Gaitán (Benfica), Enzo Pérez (Benfica), Javier Pastore (PSG), Éver Banega (Sevilla), Roberto Pereyra (Juventus), Erik Lamela (Tottenham)
Támadók: Carlos Tévez (Juventus), Sergio Agüero (Manchester City), Gonzalo Higuaín (Napoli), Lionel Messi (Barcelona)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik