Argentína: elárverezik Maradona „Isten keze”-góljánál viselt mezét

Vágólapra másolva!
2022.04.06. 17:22
null
Kalapács alá kerül a legendás felső (Fotó: AFP)
Aukcióra bocsátják Diego Maradona mezét, amelyet az 1986-os, angolok elleni labdarúgó-világbajnoki mérkőzésen viselt – közölte az MTI.

A brit Sotherby's aukciósház szerdai közlése szerint az argentin világsztár ereklyéjéért várhatóan legalább négymillió fontot (1.8 milliárd forintot) kell majd fizetnie annak, aki meg akarja vásárolni.

A mez eddig a korábbi angol válogatott középpályás Steve Hodge tulajdonában volt, ugyanis ő volt az, aki a 2–1-es argentin győzelemmel záruló mérkőzés után mezt cserélt legendás ellenfelével.

A mexikóvárosi összecsapáson Maradona két gólt szerzett, ezek közül a második egy félpályás szóló végén született, az első találat pedig „Isten keze” néven híresült el: a 2020-ban elhunyt csatár kézzel ütötte a kapuba a labdát, de a játékvezető és az asszisztensek nem vették észre.

A LEGENDÁS GÓL

Az eddig legdrágábban értékesített labdarúgómez Peléé volt: a brazilok háromszoros világbajnoka az 1970-es vb-döntőben hordta azt a felsőt, amely kicsit több mint 157 ezer angol fontért (akkori árfolyamon közel 60 millió forintért) talált új gazdára 2002-ben.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik