Koronavírus: az életével játszott egy meccsért, nem volt más választása

K. D.K. D.
Vágólapra másolva!
2020.03.17. 17:52
Óriási balhé lett Argentínában Julio César Falcioni nyilatkozatából a minap. Az argentin élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Banfield edzője ugyanis állítja, kérte a szövetséget, egészségi állapota miatt ne kelljen kiállniuk, míg tart a koronavírus-járvány, a válasz azonban az volt, ha nem játsszák le a meccset, pontlevonást kap csapata.

Sokszor hallani a mondást, Dél-Amerikában néha az életnél is fontosabb a labdarúgás, Julio César Falcioni szerint azonban ezt most szó szerint vették Argentínában. Julio César Falcioni szerint azonban ezt most szó szerint vették Argentínában.

A napokban indult ugyanis útjára a küzdelem az argentin ligakupában (Copa de la Superliga), ám ekkor a világban már szinte mindenhol félbeszakították a bajnokságokat a koronavírus-járvány veszélye miatt.

Argentínában azonban kivárásra játszottak, és úgy döntöttek, az 1. fordulót mindenképpen lejátsszák.

Az életével játszott Julio César Falcioni egy meccsért (Fotó: AFP)
Az életével játszott Julio César Falcioni egy meccsért (Fotó: AFP)

Ez azonban nagyon rosszul érintette a Banfield vezetőedzőjét.

„Volt már tüdőgyulladásom, legyőztem a rákot, voltam kemoterápián. Különösen nagy veszélynek vagyok így kitéve a koronavírus miatt, de mégis ki kellett vezetnem a csapatomat a pályára. A szövetség ugyanis azt mondta, akármi van, ha nem állunk ki, pontlevonással büntet minket… Ezt nem tehettem meg a csapattal” – fakadt ki a TyC Sportnak a 63 éves Falcioni.

Az irónia a történetben, hogy a Banfield Gimnasia elleni meccse (0–0) után a River Plate nem volt hajlandó kiállni, s a szövetség ezután félbeszakította a küzdelmet a ligakupában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik