Argentína: a bajnokcsapatban folytatja a Lazio játékosa

Vágólapra másolva!
2013.07.15. 18:57
Visszatér hazájába, és a Vélez Sarsfield labdarúgócsapatában folytatja a pályafutását Mauro Zárate, a Lazio argentin támadója. A 26 esztendős futballistának nem lesz ismeretlen a Vélez edzőkomplexuma, hiszen a regnáló argentin bajnoknál nevelkedett, sőt 2004 és 2007 között az első csapatot is erősítette.

Zárate 2008-ban hatalmas ígéretként érkezett a Lazióhoz, első szezonjában nem is teljesített rosszul, 36 bajnokin 13 gólt szerzett és hét gólpasszt adott, ám az idő – és az idények – előrehaladtával visszaesett a teljesítménye, ezért a 2011–2012-es évadban kölcsönadta őt a római klub az Internazionalénak.

Az argentin utánpótlás-válogatott támadó azonban a milánói egyletnél sem találta meg a számításait, 22 bajnokin csak két gól és két gólpassz fűződött a nevéhez, így a szezon végeztével visszatért a Lazióhoz, miután az Internél nem tartották rá igényt.

A mögöttünk hagyott idényben Záraténak már epizódszerep sem igen jutott, csak egy meccsen léphetett pályára a Serie A-ban a „kék sasoknál”, a nyáron pedig nem gördítettek akadályt a távozása elé a klubvezetők.

A Vélez honlapja arról egyébként nem számolt be, hogy Zárate mennyi időre kötelezte el magát az argentin bajnokhoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik