Aranylabda: Lionel Messi elárulta, kinek adná az idei díjat

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.10.09. 08:35
null
Lionel Messi két PSG- és nulla Barcelona-játékost nevezett meg (Fotó: AFP)
A hatszoros aranylabdás Lionel Messi a díjat megalapító France Footballnak adott terjedelmes interjút, melyben elárulta, ki az a négy futballista, akire a legjobb szívvel szavazna – avagy kik azok, akik szerinte a leginkább megérdemlik az elismerést a 2020–2021-es idény után.

 

Az FC Barcelonát idén nyáron elhagyó, 34 esztendős klasszis korábbi csapatából egyetlen játékost sem tudott kiemelni, ellenben jelenlegi együttesével, a PSG-vel, melynek keretéből két futballistának is örömmel odaadná az Aranylabdát.

„A csapatomban ketten vannak, akikre könnyen adnám a voksom: Neymar és Kylian Mbappé. Mellettük ott van Robert Lewandowski, akinek remek éve volt, és Karim Benzema, akinek pedig kiváló!” – árulta el 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 és 2019 aranylabdása.

Amint arról beszámoltunk, a France Football pénteken hirdette ki azt a 30 fős listát, melyről kiválaszthatják a legjobb férfi játékost. A férfiak Aranylabdájáról 180 tagú, szakújságírókból álló zsűri dönt (a legjobb kapusnak járó Jasin-djat is ők ítélik oda), míg a hölgyeknél 50 szakújságíró szavazata alapján hirdetnek győztest. A legjobb 21 éven aluli labdarúgót 32 korábbi aranylabdás választja meg.

A Messi által kiemelt négy játékos mindegyike szerepel a harmincas listán.

Érdekesség, hogy a két évvel ezelőtti, tehát a legutóbbi harmincas listáról csupán kilenc játékost jelöltek az idén is (Karim Benzema, Cristiano Ronaldo, Kevin De Bruyne, Robert Lewandowski, Rijad Mahrez, Kylian Mbappé, Lionel Messi, Mohamed Szalah, Raheem Sterling). Az utóbbi két évtized két nagy csillaga közül Cristiano Ronaldo 17., Lionel Messi 15. alkalommal jelölt.

 

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik