Aranylabda: CR érdekében Coentrao „nekiment” Platininek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.27. 20:03
Fabio Coentrao hangzatos véleményt formált a FIFA-Aranylabdáról – természetesen kizárólag klub- és honfitársát, a címvédő Cristiano Ronaldót tartja méltónak a díjra, miként a minap arról Pepe is nyilatkozott –, és közben igencsak „nekiment” Michel Platininek, hiszen az UEFA elnöke az egyik német világbajnoknak adná az elismerést.

„Szégyen lenne, ha nem Cristiano Ronaldo kapná meg az Aranylabdát – mondta Fabio Coentrao. – A világon sokfelé kampányolnak, miközben soha nem volt még akkora a különbség a világ legjobbja és a másodikja között, mint idén. Edzőnk nemrég azt mondta, hogy csak a következő esztendő aranylabdásáról találgassunk, mert a mostaninak már semmi értelme. Nem nehéz kitalálni, hogy ki kapja. Egyértelmű, hogy idén Cristiano Ronaldo volt a világ legjobbja.”Fabio Coentrao. – A világon sokfelé kampányolnak, miközben soha nem volt még akkora a különbség a világ legjobbja és a másodikja között, mint idén. Edzőnk nemrég azt mondta, hogy csak a következő esztendő aranylabdásáról találgassunk, mert a mostaninak már semmi értelme. Nem nehéz kitalálni, hogy ki kapja. Egyértelmű, hogy idén Cristiano Ronaldo volt a világ legjobbja.”



A védő emlékeztetett Cristiano Ronaldo BL-győzelmére, még inkább arra, hogy az angol és a spanyol klubjában szerzett góljai száma már négyszáz fölött van, madridi átlaga pedig meccsenként több mint egy gól. Ezzel szemben Platini amellett kardoskodik, hogy a világbajnoki címet megnyerő német válogatott tagjai közül kerüljön ki a győztes.

„Csak hallgatom, miként nyilatkoznak felelős pozícióban lévő személyek. Hibának tartom, hogy ilyen nyílt kampányt folytassanak. Úgy tűnik, mintha így akarnának nyomást gyakorolni a döntést meghozókra. Ez már politika. Az Aranylabda különben egy egyéni díj, nem pedig kollektív elismerés.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik