Arany-kupa: Kecskemétről kapufa, Priskin mellől gólok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.09. 08:38
Honduras győzelmével, valamint Salvador döntetlenjével kezdődtek meg magyar idő szerint kedd hajnalban a B-csoport küzdelmei az Egyesült Államokban zajló Arany-kupán, a közép-amerikai és karibi labdarúgó-válogatottak kétévenként esedékes tornáján.

Salvador és Trinidad nagyszerű mérkőzést vívott egymással. Keon Daniel vezető góljára a salvadori Rodolfo Zelaya nagyszerű duplával válaszolt – az első félidőben szabadrúgásból, a másodikban fejesből talált be –, csakhogy Kenwyne Jones szép lövéssel megmentett egy pontot a trinidadiaknak.

A legutóbbi idényben az orosz Alanyijában Priskin Tamás klubtársaként felbukkanó Zelaya közel volt a mesterhármashoz, de akrobatikus lövését Jan Michael Williams kivédte nem sokkal a lefújás előtt. A legutóbbi idényben Kecskeméten futballozó Rafael Burgos kezdett a salvadori csapatban, a szünet előtt lőtt egy kapufát, a 80. percben lecserélték.

A közelmúltban az olaszokat (2–2) és a spanyolokat (1–2) megizzasztó Haiti ezúttal hiába vezetett szép akciókat, két védelmi kihagyásáért nagy árat fizetett, és kikapott Hondurastól.

A három négyes csoportból az első két-két helyezett, valamint a két legjobb csoportharmadik jut be a negyeddöntőbe. Az Arany-kupa döntőjét július 28-án rendezik meg Chicagóban.

12. CONCACAF ARANY-KUPA, EGYESÜLT ÁLLAMOK
B-CSOPORT, 1. FORDULÓ, NEW JERSEY
Salvador–Trinidad és Tobago 2–2
(Zelaya 21., 69., ill. Daniel 11., K. Jones 73.)
Haiti–Honduras 0–2
(R. Martínez 4., Chávez 78.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik