Anglia: 7 és fél év börtönt kapott csalásért a korábbi PL-játékos

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.15. 21:24
null
Richard Rufus (jobbra) a Charltonban közönségkedvenc volt (Fotó: Getty Images)
A southwarki koronabíróság bűnösnek találta Richard Rufust, az élvonalban is megforduló egykori labdarúgót csalás, pénzmosás és engedély nélküli tevékenység vádjával. A Charlton Athletic ikonja nyolcmillió fontot csalt ki a családjától, barátaitól és ismerőseitől egy piramisjátékkal – írta meg a BBC.

 

A vád szerint Rufus nemzetközi devizakereskedőnek adta ki magát, és meggyőzte áldozatait, hogy fektessenek be egy „alacsony kockázatú” rendszerbe. A profi labdarúgással 2004-ben felhagyó exfutballista a hivatásos sportolói státuszát használta arra, hogy becsapja áldozatait.

A nyomozás során kiderült, hogy sportolói mivoltát kihasználva elhitette követőivel, hogy gazdag és sikeres, miközben az áldozatai pénzét arra használta, hogy kárpótolja azokat, akik befektettek a piramisjátékába.

A 2007 májusától 2010-ig tartó művelet során Rufus számláira 15 millió font folyt be, amelyből az egykori futballista közel 7.6 milliót fizetett vissza a befektetőinek.

A southwarki koronabíróság hét és fél év börtönbüntetést szabott ki az egykori kiváló hátvédre.

Richard Rufus 1993-ban játszotta le első felnőttmérkőzését a Charlton Athletic színeiben – a londoni klub mezében közel 300 találkozón lépett pályára 2004-es visszavonulásáig. 2005-ben a Charlton szurkolói a klubtörténelem legjobb védőjének választották meg.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik