Anderlecht: a feledékeny gólgyáros esete a bikás mezzel

Vágólapra másolva!
2010.03.30. 15:17
Furcsa kihágást követett el Romelu Lukaku, az Anderlecht labdarúgócsapatának fiatal támadója: a bajnokság alapszakaszának gólkirályaként a szponzor emblémájával díszített mezben kellett volna pályára lépnie a rájátszás nyitányán, de elfelejtette.

A Jupiler Pro League alapszakaszának gólkirályaként Romelu Lukakunak a névszponzor sörgyár emblémájával díszített, arany bikás mezben kellett volna pályára lépnie a rájátszás nyitányán, de hiába a szerződéses kötelezettség, Juhász Roland klubtársa elmulasztotta ezt.

„Nem csinálunk ügyet ebből, nyilván pusztán feledékenységről van szó. A brüsszeli klub megnyugtatott bennünket, hogy a következő fordulóban már nem fordul elő ilyesmi" – jelentette ki Ludwig Sneyers, a liga főtitkára.

Miközben az Anderlechtnél feledékenységről beszélnek, a klub egyik szurkolói honlapján emlékeztetnek rá: Ariel Jacobs vezetőedző ama szakemberek közé tartozik, akik nem szeretik, ha bármelyik játékosát kiemelik a csapatból, legyen szó akár olyan megtiszteltetésről, mint a gólkirályi címmel járó különleges dressz...

Az alapszakaszban 15 gólt szerző Lukakunak amúgy nem hozott szerencsét a rájátszás első köre: bár a lilák vasárnap 6–0-ra legyőzték a Zulte Waregemet, a 16 éves csatár nem talált a kapuba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik