Al-Naszr: Eden Hazard követheti Cristiano Ronaldót Szaúd-Arábiába

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.01.17. 13:07
null
Hazard követi Ronaldót? (Fotó: Getty Images)
A spanyol futballbajnok Real Madridtól Szaúd-Arábiába, Cristiano Ronaldo új csapatához szerződhet Eden Hazard, akár már a januári átigazolási időszakban.

 

Az El Chiringuito spanyol televíziós sportműsorban elhangzott, hogy a szélen is bevethető belga támadó középpályás klubváltásának híre azután erősödött föl, hogy a szaúdi fővárosban rendezett, s a nagy rivális FC Barcelona sikerét hozó vasárnapi spanyol Szuperkupa-döntőben Eden Hazard egyáltalán nem jutott szóhoz. A minden idők egyik legjobb belga futballistájának számító, 32 éves játékos mellőzése nem új keletű, a madridiak olasz vezetőedzője, Carlo Ancelotti jó ideje érdemben nem tart rá igényt, s már többször felvetődött, hogy távozik a királyi gárdától.

A spanyol televíziós forrás szerint Hazard a kupadöntő kínálta lehetőséget kihasználva találkozott a kilencszeres szaúdi bajnok al-Naszr francia vezetőedzőjével, Rudi Garciával. Konkrét tárgyalásokról ugyan nincs hír, de könnyen lehet, hogy Hazard rövidesen követi az ötszörös aranylabdás portugál Cristiano Ronaldót, aki a Manchester Unitedet, s egyáltalán, az európai futballt maga mögött hagyva az év végén írt alá a szaúdiakhoz.

Hazard a londoni Chelsea-től 2019-ben, 100 millió euró ellenében igazolt át a Real Madridhoz, 2024-ig kötelezve el magát a fővárosiakhoz. A blancóknál idáig 51 bajnoki meccsen szerepelt, s négyszer volt eredményes. A belga válogatottban, amellyel 2018-ban világbajnoki bronzérmes lett, 2008-as bemutatkozása óta 126 alkalommal játszott, s 33 gólt szerzett. Helyet kapott a nemzeti együttesben a múlt év végi, katari vb-n is, amelyen a belgák általános csalódást keltően már a csoportküzdelmekben elbuktak, s kiesésüket követően Hazard bejelentette, hogy végleg elköszön a válogatottól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik