Ajax: újra társaival edzhetett az eltiltott kapus

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.10.29. 13:00
null
André Onana ismét a társaival együtt edzett (Fotó: AFP)
Újra társaival edzhetett André Onana,az Ajax kameruni labdarúgója, akinek jövő csütörtökön jár le a doppingvétség miatt kapott eltiltása.

 

A holland klub közleményében Erik ten Hag edző kifejtette: a kapus jó fizikai állapotban van, köszönhetően annak, hogy szeptember elejétől már az egyesület kötelékében tréningezett. Hozzátette: az Ajax számára fontos, hogy minőségi és bő játékoskerete legyen, és ebben helye van a kameruni futballistának is.

Onanát február elején – visszamenőleges hatállyal – egy évre tiltotta el az európai szövetség (UEFA), mert egy tavaly októberi doppingellenőrzés során szervezetében a tiltott szerek közé tartozó lasimacot mutatták ki. Később a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) kilenc hónapra mérsékelte a büntetését.

A kapus eltiltását megelőzően stabil kezdőjátékosnak számított a holland csapatban, amelyben az elmúlt hónapokban rutinos cseréje, a 39 esztendős Maarten Stekelenburg helyettesítette. Utóbbit azonban szeptemberben műteni kellett, és a most zajló idényben már nem is számíthatnak a játékára.

Az Ajax tíz fordulót követően négypontos előnnyel vezeti a holland bajnokságot, a Bajnokok Ligájában pedig a Dortmund, Sporting CP, Besiktas hármast megelőzve pontveszteség nélkül, 11–1-es gólkülönbséggel áll a C-csoport első helyén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik