Ajax: Tadics on fire, és egy megható gesztus a bajnoki cím ünneplésén

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2019.05.16. 19:59
null
Hatalmas tömeg fogadta az Ajaxot (Fotó: AFP)
Több mint százezer szurkoló köszöntette Amszterdamban a történelme 34. bajnoki címét begyűjtő Ajax labdarúgócsapatát a város központjában.

Az ünnepségen elhangzott a Freed from Desire szurkolók által átdolgozott éneke, a „Tadics on fire”, amit az Ajax szerb támadója eksztázisban táncolt végig a serleggel.

Az amszterdami klub meghívta az ünnepségre a 2017 nyarán egy Werder Bremen elleni mérkőzésen összeeső, majd maradandó agykárosodást szenvedő Abdelhak Nouri édesapját és testvérét is, akik magasba emelhették a trófeát. Nem csak ez volt az egyetlen megható gesztus az ifjú középpályás felé: az összes játékos 34-es mezben jelent meg, valamint ahogyan arról korábban beszámoltunk, Nourinak ajánlotta a klub a bajnoki címet.

A város központjában, a Múzeum téren tartott fogadáson Femke Halsema polgármester azt mondta: az együttes sok fiatal amszterdami számára mutat példát.

„Megmutattátok, hogy tehetséggel, ambícióval és kemény munkával mindent el lehet érni” – fogalmazott a városvezető, akit kifütyültek és sörös dobozokkal dobáltak meg, mert határozottan fellép a pirotechnikai eszközök használata ellen a stadionokban.

Az eseményen a helyi beszámolók szerint 100 ezernél is több ember vett részt.

A Bajnokok Ligája elődöntőjében egy hete drámai körülmények között kiesett Ajax a bajnokság utolsó fordulójában 4–1-re nyert a De Graafschap otthonában, ezzel hódította el a bajnoki címet. Legutóbb 2014-ben lett aranyérmes, idén azonban duplázott, hiszen korábban a Holland Kupát is megnyerte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik