Afrika: Y. Touré, Enyeama vagy Aubameyang lesz az Év játékosa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.25. 15:29
Az Afrikai Labdarúgó-szövetség (CAF) nyilvánosságra hozta annak a három futballistának a nevét, akik közül kikerül a fekete kontinens 2014-ben legjobbnak bizonyuló játékosa. A győztes kilétére a január 8-i lagosi gálán fog fény derülni.

Yaya Tourét, a Manchester City elefántcsontparti középpályását, Pierre-Emerick Aubameyangot, a Borussia Dortmund gaboni csatárát és Vincent Enyeamát, a Lille nigériai kapusát jelölték a díjra.

Az elmúlt három évben Touré diadalmaskodott, erre korábban csak egy játékos, a ghánai Abedi Pelé volt képes, újabb sikerével egyedüli rekorderré válna a Cityvel bajnoki címet és Ligakupát nyert 31 éves középpályás, aki ez elmúlt idényben 20 gólt jegyzet 35 bajnoki mérkőzésen. A válogatottal nem jött ki a lépés, a brazíliai világbajnokságon harmadik helyen zártak a csoportjukban Kolumbia és Görögország mögött, így nem jutottak el az egyenes kieséses szakaszig.

A Dortmunddal bajnoki ezüstéremig és a Német Kupa döntőjéig jutó 25 éves Aubameyang 13 gólt szerzett az elmúlt idényben a Bundesligában.

A 32 éves Enyeama harmadik lett a Lille-lel a francia bajnokság előző kiírásában, a nigériai válogatottal a nyolcaddöntőig jutottak a vb-n.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik