A Real ráijesztene a Barcára, Del Piero szerelmét Conte hajtja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.18. 10:06
null
Cristiano Ronaldóék ráijesztenének a Barcára (Fotó: Reuters)
Bár a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) továbbra is aktív pihenéssel töltik a napokat a csapatok, a másik három topligában, Olaszországban, Spanyolországban és Angliában a hétvégén is folyik majd a harc a pontokért. Topliga-beharangozó.

SPANYOLORSZÁG

Az előző fordulóban a királyiak kihasználták, hogy az Atlético Madrid–Barcelona rangadó ikszre végződött, és miután az Espanyol ellen kicsit megizzadva ugyan, de begyűjtötték a három pontot, hátrányuk egygyőzelemnyire csökkentett az éllovas katalánok és a „matracosok" mögött.

Bár sorra nyerik a meccseiket, a bajnokságban pedig legutóbb októberben, a gránátvörös-kékektől szenvedtek vereséget, a Real korábbi edzője, a jelenleg az orosz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként tevékenykedő Fabio Capello szerint a csapat még mindig nem alkalmazkodott Carlo Ancelotti elképzeléseihez.

„A Real kerete egészen elképesztő, a madridiaknak esélyük van megnyerni a tizedik BL-serleget, és a bajnoki címre is jó eséllyel pályáznak. Ennek ellenére úgy gondolom, egyelőre még nem tudta Ancelotti a saját képére formálni a blancók játékát" – mondta a Marcának a Real Betis elleni találkozó előtt Capello.

Egy biztos, mivel a Real Madrid a szombati játéknapon lép pályára, a riválisok pedig csak vasárnap, átmenetileg akár azonos pontszámmal is állhat Ancelotti együttese, mint az éllovasok. Ehhez már „csak" a Betis ellen kell nyerni.

OLASZORSZÁG

A Juventus idei teljesítménye Del Pierót is meghatotta (Fotó: Reuters, archív)
A Juventus idei teljesítménye Del Pierót is meghatotta (Fotó: Reuters, archív)

A Serie A-ban szombaton sorozatban a 12. bajnoki győzelmét is begyűjtheti a Juventus. Az előző fordulóban a Cagliari ellen diadalmaskodó „zebrák" már megdöntötték a klubrekordot, de továbbra sem tervezik, hogy hátradőlnek.

„Olaszországban végre tényleg otthon érzem magam. Ha valaki itt gólokat tud lőni, akkor a világ bármely ligájában megállja a helyét. Sajnálatos módon a Serie A küzdelmei nincsenek lefutva. Ez a világ legerősebb bajnoksága, és nagyon nehéz meccsek várnak még ránk" – mondta a Juve csatára, Carlos Tévez a Sampdoria elleni bajnokit megelőző sajtótájékoztatón.

A torinóiak korábbi támadója, a jelenleg Ausztráliában légióskodó Alessandro Del Piero is jó véleménnyel van excsapatáról.

„Nagyon furán éreztem magam, amikor elhagytam a Juventust. Nem tudok mit tenni, egyszerűen szerelmes vagyok ebbe a csapatba. Sosem zártam ki, hogy egy nap visszatérek, és még mostanában is gyakran elgondolkozom azon, milyen is lenne hazamenni. Egészen elképesztő, ahogyan hajtja az együttest Antonio Conte, már szavakat is nehéz találni az idei teljesítményükre" – áradozott Del Piero a Rai Sportnak a Juve szombati bajnokija előtt.

Érdekesség, hogy bár a Fiorentina előtt legutóbb pont a Samp tudott nyerni a torinóiak ellen – még 2013 májusában –, a Tippmixpro fogadóiroda most 13-szoros pénzt fizet a vendégek sikerére.

ANGLIA

Szezonbeli századik gólját szerezheti a City (Fotó: Action Images)
Szezonbeli századik gólját szerezheti a City (Fotó: Action Images)

Bár a szurkolók nagy része már a vasárnapi Chelsea–Manchester United rangadóra hangol, azért szombaton sem maradunk angol futball nélkül.

Az éllovas Arsenal a Fulham ellen lép pályára, míg az „ágyúsok" mögött mindössze egyetlen ponttal lemaradó Manchester City a Cardiff ellen gyűjtené be a három pontot.

NÉMETORSZÁGBAN

A Bundesliga 2013–2014-es idénye az egy hónapos téli pihenőt követően január 24-én folytatódik a 18. forduló első mérkőzésével, a péntek esti Mönchengladbach–Bayern München ütközettel.

Gera Zoltán egykori csapatának nem lesz egyszerű dolga, hiszen az Arsenal otthonában még egyszer sem tudott nyerni az elmúlt 110 évben.

A sérüléshullámmal továbbra is küzdő „ágyúsok" ettől függetlenül nem vehetik félvállról a meccset, hiszen a Fulham elleni bajnokin Theo Walcottra, Mikel Artetára, Nicklas Bendtnerre, Aaron Ramseyre és Thomas Vermaelenre sem számíthat Arsene Wenger. Az orrtöréssel bajlódó Tomás Rosicky játéka is kérdéses, ahogy a lábfejét fájlaló Nacho Monreal sem biztos, hogy pályára léphet az Emiratesben 16 órakor.

Manuel Pellegrini fiai közben az élvonal (kettő közül) rosszabbul álló walesi csapatával találkoznak és a manchesteri kékek akár a századik góljukat is megszerezhetik a 2013–2014-es idényben. Ehhez ráadásul csak egyszer kell bevenniük a bombaerős támadósorral rendelkező hazaiaknak David Marshall kapuját.

„Alig várjuk, hogy pályára léphessünk az Etihad Stadionban. Olyan találkozó következik, amelyen ha jó eredményt érünk el, azzal felhívhatjuk magunkra a figyelmet. Ezt persze a játékosaim is pontosan tudják. Felkészültünk erre a csatára” – mondta a Manchester City elleni meccs előtt a Cardiff január első hetében kinevezett menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer.

ANGOL PREMIER LEAGUE
22. FORDULÓ
13.45: Sunderland–Southampton (Tv: Digi Sport 1)
16.00: Arsenal–Fulham (Tv: Digi Sport 1)
16.00: Crystal Palace–Stoke City
16.00: Manchester City–Cardiff City
16.00: Norwich City–Hull City
16.00: West Ham United–Newcastle United
18.30: Liverpool–Aston Villa (Tv: Digi Sport 1)

OLASZ SERIE A
20. FORDULÓ
18.00: Roma–Livorno (Tv: Sport Klub)
20.45: Juventus–Sampdoria (Tv: Sport Klub)

SPANYOL PRIMERA DIVISIÓN
20. FORDULÓ
16.00: Real Betis–Real Madrid (Tv: Sport2)
18.00: Elche–Rayo Vallecano (Tv: Sport2)
20.00: Granada–Osasuna
22.00: Espanyol–Celta Vigo (Tv: Sport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik