„A Real Madrid nem tett meg mindent Falcaóért”

CSILLAG PÉTER és HEGYI DÁNIEL jelenti MonacóbólCSILLAG PÉTER és HEGYI DÁNIEL jelenti Monacóból
Vágólapra másolva!
2013.10.19. 09:05
null
Carlos Valderrama készségesen válaszolt Hegyi Dániel kollégánk kérdéseire
A kolumbiai legenda, Carlos Valderrama a monte-carlói Golden Foot-gálán adott exkluzív interjút a Nemzeti Sportnak. A korábbi klasszis többek között honfitársáról, a nyáron a Monacóhoz szerződő Radamel Falcaóról is elmondta a véleményét.

 

Az általa elmondottakból kiindulva 
valószínűleg hetvenévesen is így fest majd a korábbi klasszis
Az általa elmondottakból kiindulva valószínűleg hetvenévesen is így fest majd a korábbi klasszis

– Látom, nem vágatta le a haját, pedig rémhírek is keringtek erről az interneten.

– Á, meg sem fordult a fejemben, hogy levágassam. Szeretem a frizurámat, remélem, még sokáig meglesznek a fürtjeim.

– Mennyire követi a mai labdarúgást?
– Rengeteg meccset megnézek, a hétvégéken csak futballmérkőzések mennek nálunk. A feleségem el akar tiltani a tévétől, mert sehogyan sem tud rávenni, hogy ne nézzem az összecsapásokat. Imádom a labdarúgást.

– Kolumbia az ezerkilencszáz-kilencvennyolcas világbajnoki szereplés után ismét kijutott a vébére. Mi a véleménye a mostani válogatottról?
– Kiváló csapatunk van, nagyszerű játékosokkal, a gárda képes a bravúrra. Már nagyon várom a világbajnokságot. Bármelyik kisebb csapat szerezhet meglepetést Brazíliában, legyen szó az afrikai válogatottakról vagy Kolumbiáról. A futball mindig tartogat nem várt eseményeket, de úgy érzem, a mieink számára minden adva van a fantasztikus vébészerepléshez, ezt várja tőlük az egész ország.

– Ön is a pályán volt a kolumbiai csapat mindeddig utolsó világbajnoki mérkőzésén. Milyen emlékei vannak a franciaországi vébéről?
– Nagyon jó visszagondolni a vébékre. Az utolsó meccsemen Anglia ellen játszottunk Franciaországban, és bár kikaptunk kettő nullára, mezt cseréltem David Beckhammel. Nagyszerű emlék.

NÉVJEGY
Carlos Valderrama
Született: 1961. szeptember 2., Santa Marta, Kolumbia
Posztja: középpályás
Klubjai: Unión Magdalena (1981–1984), Millonarios (1984), Deportivo Cali (1985–1988), Montpellier (1988–1991), Real Valladolid (1991–1992), Independiente Medellín (1992–1993), Atlético Junior (1993–1995), Tampa Bay Mutiny (1996–1997), Miami Fusion (1998–1999), Tampa Bay Mutiny (1999–2001), Colorado Rapids (2001–2002)
Eredményei: 2x kolumbiai bajnok (1993, 1995), Francia Kupa-győztes (1990), a Copa América legjobb játékosa (1987), az év dél-amerikai játékosa (1987, 1993), az MLS év játékosa (1996), az MLS év csapatának tagja (1996)
Válogatottságainak/góljainak száma:111/11 gól

– A Monaco legdrágább két nyári szerzeménye kolumbiai. Ön szerint Radamel Falcao és James Rodríguez jó döntést hozott, hogy elfogadta a hercegségbeli klub ajánlatát?
– Szerintem igen. Nézzen csak körül itt! Monacóban játszani, itt élni nagyszerű lehet. Fontos, hogy európai topklubban futballozhatnak. Kolumbiában büszkék vagyunk arra, hogy ilyen labdarúgóink vannak.

– De Falcao a Real Madridban is játszhatna.
– Nem jött létre semmilyen megállapodás a madridiakkal. Ha a Real Madrid mindent megtett volna a megszerzéséért, továbbra is a spanyol fővárosban játszana. A Monaco nagy erőket mozgósított a megszerzéséért, és szerintem jól érzi magát itt. De könnyen lehet, hogy a következő idényben már a Real mezét viseli.

– Falcao lehet a kolumbiai labdarúgás történetének legjobbja?
– Igen, elképesztően teljesít, fantasztikus karriert fut be. Nagy eredmények várnak rá a klubjában, és a válogatottal a vébén is megmutathatja, hogy a világ egyik legjobb játékosa. Megérdemli a sikert, megdolgozott érte. A kolumbiai futball büszkesége, aki a sikerek ellenére is megtartotta természetességét és a labdarúgás iránti alázatát.

A TELJES INTERJÚBAN, AMELYET A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN OLVASHAT, VALDERRAMA BESZÉL A MAGYARORSZÁGGAL KAPCSOLATOS EMLÉKEIRŐL, A PUSKÁS-DÍJRÓL ÉS JELENLEGI MUNKÁJÁRÓL IS.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik