A Radnicskit is legyőzte, továbbra is százszázalékos a Topolya!

Vágólapra másolva!
2021.08.09. 18:50
null
Remekül kezdte az idényt a Topolya (Fotó: TSC)
A Topolyai SC 2–1-re legyőzte a Radnicski Nist a szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Szuperliga) 4. fordulójában.

 

SZERB SZUPERLIGA
4. FORDULÓ
Radnicski Nis–Topolyai SC 1–2 (0–1)
Nis,Csair Városi Stadion.V:Szimovics
Radnicski:Kahriman – Bjelicsics, Vujadinovics, Todorszki, Micsibucsi – Kovacsevics (Kaszalica, a szünetben), Akszentijevics – Duronjics (Ilics, 41.), Mitrovics (Risztics, 59.), Vukadinovics (Szpaszics, 88.) – Skrbics (Pejovics, a szünetben).Vezetőedző:Alekszandar Sztankovics
TSC:Filipovics – Csalusics (Antonics, 70.), Leandro, Krsztics – Petrovics, Djakovac (Sztojkovics, 71.), Tomanovics, Sztanojev – Zec, Banjac (Milicsevics, 80.) – Vukics (Sztanojlovics, 58.).Vezetőedző:Mladen Krsztajics
Gólszerző:Kaszalica (72.), ill. Zec (31.), Tomanovics (63.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Sorozatban negyedik győzelmét szerezte meg a Topolyai SC: a szerb Szuperliga negyedik fordulójában Nisben 2–1-re nyert a helyi Radnicski ellen. A TSC ezzel egy rossz sorozatának is véget vetett, ugyanis korábban sosem sikerült pontot szereznie a Radnicski vendégeként.

TSC-mezőnyfölényt és egy gólt hozott az első játékrész: a 31. percben tetszetős vendégakcióban Szasa Tomanovics, Mihajlo Banjac és Djuro Zec vett részt, utóbbi azonnal lefordult a védőjéről, és Kahriman kapus lába között megszerezte a vezetést a topolyai együttesnek. A három pont sorsa a 63. percben dőlt el, amikor Jug Sztanojev beadását a második hullámból érkező Tomanovics váltotta gólra. A hazaiaknak szépítésre még futotta az erejükből: húsz perccel a meccs vége előtt Risztics kihasználta Petrovics hibáját, s Filip Kaszalica elé passzolt, aki 15 méterről a jobb alsó sarokba gurított.1–2

A TSC a nisi győzelemnek köszönhetően továbbra is százszázalékos, s csak a jobb gólkülönbséget felmutató belgrádi Partizan előzi meg a táblázaton. A topolyai együttes a következő fordulóban a hetedik helyen álló kragujevaci Radnicski 1923-at fogadja a zentai Városi Stadionban.

 

PERCRŐL PERCRE

90+4. perc: vége a mérkőzésnek, a TSC továbbra is százszázalékos!1–2

90+3. perc: sikerül a TSC-nek felaszabadítani, Filipovics lentmaradt a földön.

90+2. perc: szöglet a hazaiaknak, Zec blokkolta Micsibucsi beadását. Kahriman, a hazaiak kapusa is felment fejelni, sikerült is neki, de méterekkel célt tévesztett.

90. perc: négy perc a ráadás.

88. perc: Nikola Vukadinovics le, Ilija Szpaszics be a hazaiaknál.

87. perc: Ilics átemelte a kifutó Filipovicsot, de a labda végül mellé ment.

85. perc: Vukadinovics lőtt 15 méterről, Leandro blokkolt remekül.

Nagyon megbecsüli a labdát a TSC, perceken át birtokolják.

80. perc: Mihajlo Banjacot cseréli le Krsztajics: a középpályás helyére Dejan Milicsevics érkezik.

Feltolta a védekezését a TSC, nehezen jutnak el a hazaiak a vendégek tizenhatosáig.

72. perc: szépít a Radnicski! Risztics csapott le egy labdára, középre adott Filip Kaszalicának, aki 15 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot.

71. perc: Ifet Djakovac le, a szombaton igazolt Arandjel Sztojkovics be a vendégeknél.

70. perc: Goran Antonics be, Calusics le.

68. perc: Risztics elöl Csalusics mentett az utolsó pillanatban.

63. perc: már kettővel vezet a Topolya! A csapatkapitány Szasa Tomanovics harmadik gólját lőtte az idényben. Sztanojev adott középre a második hullámból érkező Tomanovics elé, aki betört a tizenhatosba, majd a bal kapufát érintve a labda a kapuban kötött ki.

59. perc: Petar Risztics érkezett a hazaiaknák, Sztefan Mitrovics ment le.

58. perc: Sztefan Vukics le, Szlobodan Sztanojlovicsbe a vendégeknél.

54. perc: Banjac a félpályánál indult meg, és mindenkit faképnél hagyva 15 méterről lőtt, azonban Bjelicsics az utolsó pillanatban blokkolta a lövést, ha nem teszi, már két góllal vezetnének a vendégek.

52. perc: bal oldali szögletet végezhetettel Todoroszki, Vujadinovics fejelt hét méterről, Filipovics bravúrral szögeltere ütötte a labdát. A másik oldalról Pejovics adott be, ezúttal a vendégkapus magabiztosan húzta le a labdát.

47. perc: Pejovics nemrég állt be, de már ő is besárgult, miután nyújtott lábbal rontott rá Petrovicsra.

46. perc: Nikola Akszentijevics a félpályánál visszahúzta Zecet, sárga lapot kapott érte.

46. perc: Alekszandar Kovacsevics és Miljan Skrbics ment le, Filip Kaszalica és Alekszandar Pejovics állt be a szünetben a hazaiaknál.

46. perc: jöhet a folytatás!

ELSŐ FÉLIDŐ

45+1. perc: vége az első féliőnek, megérdemelt vendégvezetés.

45: perc: egy perc a ráadás.

45. perc: gólt ünnepeltek a hazai szurukolók, de Akszentijevics 25 méteres bombaerős lövése az oldalhálót találta el.

41. perc: Vanja Ilics be, Borko Duronjics le a hazaiaknál. Duronjics nem fájlalta semmijét, inkább taktikai cserének tűnik a változtatás.

Megpróbálja a TSC kicsalogatni a hazaiakat, akik azonban nem nagyon veszik a lapot, mintha ez a minimális hátrány megfelelne nekik.

Zec negyedik gólját lőtte az idényben,ezzel Jovanovics (Csukaricski), Tufegdzsics (Szpartak) és Gomes (Partizan) társaságában holtversenyben az első helyen álló a góllövőlistán.

31. perc: Vezet a TSC! Egy gyönyörű akció során Tomanovics passzolt Banjac elé, aki egyből a 16-os vonalánál álló Zecet hozta játékba, ő pedig azonnal lefordult a védőjéről és Kahriman lába között a kapuba gurította a labdát.

Érződik az összeszokottság a TSC-n, s ez egyelőre a labdabirtoklásban mutatkozik meg.

24. perc: Zec elé pattant vissza a labda a hazaiak 16-osában, aki mindjárt lövéssel próbálkozott, de a védőknek sikerült blokkolni a kemény lövést.

20. perc: Vukadinovics adott be a jobb oldalról, kicsit magas volt Duronjicsnak.

11. perc: Akszentijevics és Petrovics egy jót birkóztak a földön, de a játékvezető jelezte, sportot tévesztettek és inkább a labdával foglalkozzanak.

9. perc: óriási helyzetet hagyott ki a TSC! Sztanojev adott be a jobb oldalról, pontosan Vukics elé, a csatár azonban egy méterrel mellé fejelte a labdát.

8. perc: a TSC-ből igazolt Duronjics harcolt ki szögletet a Radnicskinek. Akszentijevics a 16-os vonalánál álló Kovacsevics elé passzolt, aki kapásból néhány méterrel fölé lőtt.

5. perc: Banjac lőtt 24 méterről, de nem okozott különösebb gondot Kahrimannak.

4. perc: Zec viharzott el a bal szélen, Vukicsot kereste a beadással, de a hazai védők felszabadítottak.

2. perc: Micsibucsi gurított vissza Kovacsevicsnek, a hazaiak csapatkapitánya 17 méterről a kapu közepébe lőtt, Filipovics kezébe.

1. perc: elkezdődött a mérkőzés, a hazaiak indították újtára a labdát.

A MÉRKŐZÉS ELŐTT

A Honvéd játékosa, Bocskay Bertalan a padon kapott helyet.

Pirosban a Radnicski, sötétkékben a TSC.

Érdekesség: A TSC eddigi másodedzője, Dusan Bajics az újvidéki Proleter vezetőedzője vasárnap óta.

Még mindig tűz a nap, 35 Celsius-fok van Nisben.

Az idényben eddig megrendezett három fordulóban egyaránt győzött, így önbizalomtól duzzadva várja a Radnicski Nis elleni hétfői idegenbeli bajnokit a Topolya. A Mladen Krsztajics vezette észak-bácskai együttesnek ráadásul van mit törlesztenie, mert a Szuperligában eddig kétszer lépett pályára Nisben, és mind a kétszer kétgólos vereséget szenvedett, igaz, a 2020-ban lejátszott összecsapás már tét nélküli volt, mert a topolyaiak addigra biztossá tették negyedik helyüket.

A TSC a napokban újabb játékost igazolt: az újvidéki Vojvodina meghatározó labdarúgója, a 26 esztendős Arandjel Sztojkovics jelentős erősítésnek számít a védelem jobb oldalán. 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik