A csatár rontást küldött, a kapus leütötte, a bírót eltiltották

Vágólapra másolva!
2010.03.04. 21:49
null
Nem mondhatni, hogy ne lenne színes a ghánai futball... (Fotó: Reuters)
Egészen elképesztő eset a ghánai élvonalbeli labdarúgó-bajnokságból: a Sekondi Eleven Wise–Hearts of Oak rangadón a vendégek csatára nyugat-afrikai rontást helyezett el a kapura és a kapusra, mire utóbbi leütötte, a játékvezetőtől ezért sárga lapot sem kapott. Szemben a támadóval... A bírót eltiltották.

A balhé akkor tört ki a két rendkívül népszerű csapat meccsén, mikor a hazaiak kapusa, Theophilius Jackson megvádolta a vendégek csatárát, Samuel Affumot azzal, hogy jujut, azaz nyugat-afrikai varázslatot bocsátott kapujára.

A hasonló ügyeket véresen komolyan veszik Afrikában – emlékezhetünk rá, a 2002-es Afrikai Nemzetek Kupáján a kameruni kapusedzőt, Thomas Nkonót a mali rohamrendőrök vitték el, azzal a váddal, hogy a fekete mágia eszközeivel próbálta segíteni a Szelidíthetetlen Oroszlánokat. Az egykori kitűnő kapust bilincsbe verve vitték el, majd az Afrikai Labdarúgó-szövetség közbenjárására kiengedték.

Nos, ezúttal sem volt jó ötlet a mágia: Jackson a helyszíni beszámolók szerint előbb bevitt fejre két tiszta ütést, majd Evander Holyfieldet megszégyenítő módon csépelni kezdte Affumot.

A játékvezető, Charles Tagoe elképesztő módon Affumnak (!) adott sárgát, míg a kapus nem kapott lapot. Mivel ez televíziós meccsen történt, a kamerák kereszttüzében, a botrány várható volt, és a szövetség játékvezetői bizottsága határozatlan időre (alighanem örökre...) elmeszelte a bírót. A meccset 3–2-re a Hearts nyerte egyébként – lehet, hogy hatott a juju?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik