A Corinthians először nyerte meg a Libertadores-kupát

Vágólapra másolva!
2012.07.05. 08:56
null
Nyolcadik brazil klubként ünnepelhetett a Corinthians (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Libertadores-kupa fináléjának visszavágóján a brazil Corinthians – Emerson második félidőben szerzett duplájával – legyőzte az argentin Boca Juniorst, és mivel az első találkozó döntetlenre végződött (1–1), története során először elhódította a rangos serleget.

A Corinthians nyolcadik brazil klubként győzött, összesen nem mellékesen ez volt a tizenhatodik brazil diadal. A Boca vereségével elszalasztotta a lehetőséget, hogy beérje a Libertadores-kupa örökrangsorának első helyezettjét, a hétszeres győztes, szintén argentin Independientét. Ez volt az argentin nagycsapat negyedik elveszített fináléja a tízből.

A Cor a Sao Paulo, a Santos és a Palmeiras után a negyedik paulista klub, mely megnyerte Dél-Amerika legrangosabb labdarúgó klubtrófeáját (a Sao Pauló-iak nyertek nyolcat a tizenhat brazil serlegből).

Az először döntős Corinthians tizennégy meccset vívott a sorozatban és veretlen maradt. A csoportkört négy győzelemmel és két döntetlennel tudta le, az egyenes kieséses szakaszban előbb két hazai döntetlen után az idegenbeli győzelemmel jutott tovább, az elődöntőben a Santost ejtette ki, összesítésben egy góllal (2–1) úgy, hogy akkor a visszavágón játszott 1–1-es döntetlent, miként a döntő első felvonásában. A Santos mellett még egy brazil klubot búcsúztattak, a negyeddöntőben a Vasco da Gamát.

„Nagyszerű most itt lenni, és viselni ezt a mezt” – mondta a döntő hőse, a kétgólos Emerson, a katariak által honosított 33 éves brazil támadó.

A december 6–16. között megrendezésre kerülő klubvilágbajnokságra a Corinthians negyedik csapatként biztosította a részvételét. A házigazda Japán majd az idei bajnokcsapattal képviseltetheti magát, a CONCACAF-zónából a mexikói Monterrey érkezik, míg Óceániából az új-zélandi Auckland City. Az afrikai és az ázsiai résztvevő egyelőre nem ismert.

LIBERTADORES-KUPA
DÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Corinthians (brazil)–Boca Juniors (argentin) 2–0 (Emerson 53., 72.)
Győztes a Corinthians, 3–1-es összesítéssel
EMERSON DUPLÁJÁVAL NYERT A CORINTHIANS

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik