Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.02.06 09:46 Frissítve: 2023.02.09 00:16

Platini változtatni akar a játékosok kölcsönvételének szabályain

Michel Platini, az UEFA elnöke változtatni szeretne a játékosok kölcsönvételének szabályain. A francia vezető David Beckham, a jelenleg a Milanban kölcsönben szereplő futballista ügye kapcsán beszélt a témáról. Eközben a Los Angeles Galaxy sztárja elmondta, nagyon szeretne maradni az olasz együttesben.

Beckham jól érzi magát kölcsönjátékosként
Fotó: Action Images
Beckham jól érzi magát kölcsönjátékosként
Michel Platini ismét reformötlettel állt elő, habár egyelőre nem ismertette legújabb szabályváltoztatási tervének részleteit. Az UEFA elnökének nem tetszik, hogy a klubok kényük-kedvük szerint kölcsönvehetnek játékosokat.

A korábbi kiváló futballista David Beckham, a Los Angeles Galaxy – jelenleg a Milanban kölcsönben szereplő – futballistájának ügye kapcsán beszélt a témáról. Platini azonban nem kifejezetten az angol játékos esete miatt módosítana a szabályokon.

„Nem David Beckham kölcsönszerződésével van bajom. Az a Milan ügye, hogy három hónapra megvette a játékost – mondta Platini. – Ám ennyi erővel a klubok akár egy meccsre, például a döntőre is megvehetnek egy játékost. Sőt akár öt futballistát is vásárolhatnak csak a fináléra. Át kell gondolnunk a jelenlegi szabályokat.”

Mindeközben David Beckham Glasgow-ban, a Milan tegnapi felkészülési meccsének színhelyén elmondta, nagyon szeretne az olasz csapatban maradni március után is, ám cáfolta, hogy az ügyvédei megkeresték volna a Galaxy vezetőit.

„Már világossá tettem, hogy maradni szeretnék Milánóban – mondta Beckham. – Csak a Galaxyn és a Milanon múlik, hogy milyen megállapodásra jutnak. Élvezem az olasz együttesnél töltött időt, ám továbbra is a Galaxy játékosa vagyok, és tiszteletben tartom az amerikai klub döntését. Remélem, meg tudnak állapodni a csapatok.”
2023.10.02 00:13:08

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A minap egyszer az jutott eszembe, milyen csodálatos lenne, ha egyszer csak betoppannál a »mackós«-ra, hogy újra itt vagy, csak egy félreértés volt ez az egész. Elképzeltem, hogy odaszaladok, és újra megölellek és megölelsz. Micsoda boldogság lenne. Aztán arra gondoltam, hogy de hiszen éppen ez vár ránk egyszer.

2023.10.01 15:42:42

Minden más foci nemzetisport.hu

Csak egyetlen gólt láthattak a nézők, a hazai támadásokban nem volt elég veszély.

2023.09.30 20:10:46

Minden más foci nemzetisport.hu

Kevés volt Stefanescu bombagólja Hagiék ellen, csereként állt be a kis Rivaldo, illetve Kecskés Ákos és Varga Roland is.

2023.09.30 14:44:48

Minden más foci nemzetisport.hu

Az észak-bácskaiak csütörtökön a görög Olympiakoszt fogadják a TSC Arénában.