Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.01.30 22:43 Frissítve: 2011.05.22 00:04

Dzsudzsák Balázs góllal vette ki a részét a PSV újabb sikeréből

A Feyenoord után az Ajax Amsterdam elleni rangadót is megnyerte a PSV Eindhoven együttese, miután 2-0-ra nyert idegenben. A vezető gólt a végig a pályán lévő Dzsudzsák Balázs szerezte, aki szépen lőtte ki a 41. percben a bal alsó sarkot.

Dzsudzsák Balázs ünnepli gólját
Pics United
Dzsudzsák Balázs ünnepli gólját
Az Ajax elleni rangadóra ezúttal is a kezdőcsapatba nevezte Sef Vergoossen vezetőedző. A szakember jórészt az állandó csapatát szerepeltette, mindössze Edison Mendez került be az eltiltott Ibrahim Afellay helyére.

Az Ajaxnál helyet kapott Kenneth Perez, aki a télen éppen a PSV-t hagyta ott az amszterdamiak kedvéért.

Agilisabban kezdett az Ajax, a hazaiak előtt adódtak az első helyzetek. Az uruguayi Luis Suarez a hetedik percben nagyon közel járt a gólhoz, tízméteres lövése csak centikkel kerülte el a bal alsó sarkot.

Az első félidő folytatásában kevés nagy helyzet adódott, ám szünet előtt, a 41. percben a PSV megszerezte a vezetést: Dzsudzsák Balázs kapott középen labdát Jefferson Farfántól, Heitingával szemben állva kapura lőtt, és Stekelenburg kapus hiába vetődött, nem tudta megfogni a bal alsó sarokba vágódó játékszert.

Szünet után Vergoossennek le kellett hoznia a sérült Lazovicsot, így lehetőséget kapott az Excelsior ellen a 90. percben győztes gólt rúgó Danny Koevermans.

A 65. percben óriási egyenlítési lehetőséget hagyott kihasználatlanul az Ajax, egy jobb oldali szabadrúgás után az ötösnél hiába érkezett szabadon Huntelaar, fejjel nem találta el a labdát, és a játékszer a combjáról Gomes kapushoz pattant. Három perc múlva Suarez állt szembe egyedül a brazil hálóőrrel, de az hárította az amszterdami játékos 15 méteres lövését.

A 73. percben Otman Bakkal is betalált, ezzel végleg eldöntötte a meccset: egy jobb oldali beadás után a lekészített labdát a Feyenoord ellen győztes gólt szerző középpályás bombázta a hálóba, Stekelenburgnak esélye sem volt.

A hajrában a PSV elvesztette Farfánt, akinek nagyon csúnyán odataposott Edgar Davids (a volt válogatott játékos később Mendezbe is beleszállt, és ezért kiállították), de megnyerte a meccset, és továbbra is vezeti a tabellát. Dzsudzsák végig a pályán volt.

HOLLAND LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG (EREDIVISIE)

Elmaradt mérkőzés:
Ajax Amsterdam - PSV Eindhoven 0-2 (0-1)
Amsterdam, vezette: Wegereef
Ajax Amsterdam:
Stekelenburg – Silva, Heitinga, Vermaelen (Emanuelson, 68.), Vertonghen – Gabri, Perez (Luque, 75.), Davids – Rommedahl (Kennedy, 60.), Huntelaar, Suarez.
Vezetőedző: Adrie Koster.
PSV Eindhoven:
Gomes – Kromkamp, Salcido, Marcellis, Alcides – Bakkal, Mendez, Simons – Farfán (Culina, 89.), Dzsudzsák – Lazovics (Koevermans, 56.)
Vezetőedző: Sef Vergoossen.
Gólszerző: Dzsudzsák (41.), Bakkal (73.)
2021.01.26 00:09:38

Minden más foci BOROS MIKLÓS

A konstancai együttes háromszor is vezetett, de a szentgyörgyiek mindannyiszor egyenlítettek.

2021.01.26 10:01:33

Minden más foci nemzetisport.hu

Mire menne a magyar bajnoki címvédő a magyar válogatott ellen? (x)

2021.01.25 11:02:17

Minden más foci TÓTH ÁDÁM

A járvány évében vizsgált „nagy hatos” megtorpant a gazdasági fejlődésben, írja a KPMG tanulmánya.

2021.01.22 22:24:24

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK Talán soha, talán a nyáron, és Mbappé lesz az ára, egyelőre „csak” Allit és Keant vehetik meg.

2021.01.23 11:18:45

Minden más foci BOROS MIKLÓS, BACSKAI JÁNOS

Tizenkét hiányzó, hóemberek, Himnusz: kevesen fogadtak volna a szentgyörgyiek győzelmére.