Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.01.21 23:18 Frissítve: 2012.02.19 02:41

Kanouté tizenegyesgólja döntött Mali javára a benini válogatott ellen

Frédéric Kanouté tizenegyesgóljával 1-0-ra verte Mali válogatottja Benin nemzeti csapatát az Afrika-kupa B-csoportjának hétfői második mérkőzésén, Sekundiban, Ghánában. Jean-François Jodar tanítványai látványos játékkal nemigen tudtak szolgálni, de jól kezdtek a tornán, hiszen begyűjtötték a kötelező három pontot.

Frédéric Kanouté (középen) szerezte a győztes találatot Mali első meccsén
archív
Frédéric Kanouté (középen) szerezte a győztes találatot Mali első meccsén
Negyedórát késett a találkozó, mivel rögtön a kezdés előtt kialudtak fények az Essipong-stadionban. Egy kis technikai malőr után azonban 15 perc múlva útjára indulhatott a labda.

Az első komolyabb lehetőségre a 12. percig kellett várni a mérkőzésen, ekkor Seydou Keita került lövőhelyzetbe, 17 méterről vette célba a benini kaput, mintegy fél métert tévedett azonban lapos löketével.

Egy percre rá a mali kapus Sidibe lepkézett a tizenhatos vonalánál, s bár rossz kivetődése után Tchomogo az üres kapuba fejelhetett volna, bólintásával nem volt elég precíz.

A 30. percben Draman Traorét találta tisztán jobboldali beadás a benini tizenhatoson belül, kissé suta lövése azonban nem igazán okozott aggodalmat a "Mókusoknál."

A nem túl színvonalas első félidő után, a folytatásban egyből felkaphatták fejüket a szurkolók: Kanouté életerős lövését a mezőnybe tornászta vissza Rachad, a berobbanó Dembelét pedig fellökte a benini védő Gaspoz. Tizenegyes következhetett, s a Sevilla sztárja, Frédéric Kanouté a kapust jobbra elküldve vágta a hálóba a labdát.

Mali a második félidőben is kontroll alatt tartotta a mérkőzést, a kapu előtt azonban hiányzott a kreativitás a számos topligában pallérozódó játékost a soraiban tudó "Sasoknál".

Az utolsó negyedóra elején aztán Djibril Sidibe és Mahamadou Diarra is helyzetig jutott, majd a kihagyott lehetőségek majdnem megbosszulták magukat.

A 80. perc után Benin fejvesztve rohamozott, és két perc alatt több helyzetet tudott kialakítani, mint az addig eltelt nyolcvan minutumban. Sessegnon és Omotoyossi forgatta fel a mali védelmet, mindhiába. A végén maradt a minimális különbségű Mali-győzelem.

AFRIKA-KUPA 2008, GHÁNA

B-CSOPORT
Mali–Benin 1-0 (Kanouté 49. – 11-esből)
2021.09.19 14:42:04

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), K. T. I. (percről percre)

Az első félidőben a Sepsi jelentős mezőnyfölényben játszott, ám így sem tudta legyűrni a bajnokság 6. helyén álló Aradot.

2021.09.18 17:47:26

Minden más foci DUDUCZ TIBOR

Schäfer, Szendrei Ákos és Hahn is pályára lépett a dunaszerdahelyieknél, 2–1-re győztek a Ruzomberok ellen.

2021.09.16 16:09:12

Minden más foci TŐKE JÁNOS

Nem tudta megverni a topolyai csapat a Napredakot, pedig a 93. percben nagyon közel állt az egyenlítéshez.

2021.09.15 23:58:00

Minden más foci DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A bűnözőknél az a baj, ha nyomot hagynak maguk után, mert akkor elkapják őket a rendőrök, az emberiség igazán nagy alakjai viszont akaratlanul megteszik ezt.

2021.09.15 00:07:44

Minden más foci THURY GÁBOR

Ma lenne 80 éves a Császár – ahogyan ő cselezett, azt nem lehetett tanítani.