Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.11.20 00:15 Frissítve: 2023.02.24 23:38

Ronaldo 111 nap után lépett újra pályára az UNICEF-gálán Malagában

Harmincezer néző előtt lépett pályára az UNICEF által rendezett jótékonysági gálameccsen Ronaldo, az AC Milan csatárcsillaga három hónapos kényszerpihenő után Malagában. A brazil támadó félórát játszott a "Ronaldo barátai" csapatban a "Zidane és barátai" fantázianevű gárda ellen. A végeredmény 2-2, egyedül a szurkolók és a szegény országokban élő gyermekek nyertek, a bevételt ugyanis az ENSZ az utóbbiak javára fordítja majd.

Ronaldo és Schumacher, a két élő legenda váltotta egymást a gálameccsen
Ronaldo és Schumacher, a két élő legenda váltotta egymást a gálameccsen
Közel négy hónap után először lépett pályára Ronaldo. Ez a klasszis mozgásán is látszott, tegyük hozzá, borítékolható, hogy már a hétvégi Cagliari elleni meccs lebegett a szeme előtt, félóra játék után el is búcsúzott a szurkolóktól.

Így tehát fölösleges messze menő következtetéseket levonni abból, hogy nem talált kaput ezalatt, és leshelyzetben ugyan, de ziccert hibázott.

Az ellenfél soraiban sem akárkik szerepeltek, például a tavaly visszavonult francia világ- és Európa-bajnok Zinedine Zidane, aki tizenegyedik percbeli szabadrúgásgóljával meg is törte a gólcsendet.

A Zidane-csapat még a félidő előtt kétgólos előnybe került, a 44. percben Roque Junior volt eredményes.

A Serginhót is a soraikban tudó "Ronaldo-barátok" Julio és Negredo találataival aztán a második félidő derekán gyorsan egalizáltak.

Ronaldo csapatában vett részt a gálán a hétszeres Formula-1-es világbajnok német Michael Schumacher is, aki inkább csak lelkesedésével tűnt ki, játéktudásával már "kevesebb vizet zavart".
2023.10.01 15:42:42

Minden más foci nemzetisport.hu

Csak egyetlen gólt láthattak a nézők, a hazai támadásokban nem volt elég veszély.

2023.09.30 20:10:46

Minden más foci nemzetisport.hu

Kevés volt Stefanescu bombagólja Hagiék ellen, csereként állt be a kis Rivaldo, illetve Kecskés Ákos és Varga Roland is.

2023.09.30 14:44:48

Minden más foci nemzetisport.hu

Az észak-bácskaiak csütörtökön a görög Olympiakoszt fogadják a TSC Arénában.

2023.09.27 23:23:44

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az angolok például az egyik világbajnokságon odáig mentek a tradicionális maori harci tánc, a haka »tompító célzatú megelőzésében«, hogy nyitott V-alakban sorakoztak fel – mintegy elnyelendő a fekete mezeseket –, vállalva a több ezer font sterlinges bírságot is, amelyet a félpálya átlépéséért rótt ki rájuk a nemzetközi szövetség.