Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.11.18 20:53 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Hátrányból fordítva védte meg bajnoki címét a Houston Dynamo

Megvédte bajnoki címét a Houston Dynamo csapata az amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS). A texasiak a tavalyi döntőhöz hasonlóan most is legyőzték a New England Revolution gárdáját, amelynek ez már a negyedik elveszített fináléja volt az MLS történetében.

Jeff Larentowicz (New England, balra) és Brian Mullen (Houston Dynamo) földharca a 2007-s MLS-döntőben
Reuters
Jeff Larentowicz (New England, balra) és Brian Mullen (Houston Dynamo) földharca a 2007-s MLS-döntőben
Akárcsak 2006-ban, ezúttal is a New England Revolution és a Houston Dynamo együttese csapott össze az amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) döntőjében. Tavaly a Houstonnak jött ki jobban a lépés, büntetőkkel elhódította a serleget.

A New England természetesen vissza akart vágni, de eddig nem volt sikere a finálékkal: háromszor jutott el eddig az utolsó mérkőzésig, ám valamennyiszer alulmaradt: kétszer hosszabbítás, egyszer pedig a már fent említett büntetőpárbaj után.

Mindkét csapat idegesen kezdett, az első negyedóra jórészt szabálytalanságokkal telt el. A Revolution azonban a huszadik percben megszerezte a vezetést, az előző évi döntőben is eredményes Taylor Twellman vette be Pat Onstad hálóját.

A góltól magához tért a Houston, több támadást vezetett a címvédő. A legközelebb Brad Davis állt a gólhoz, ám lövése a keresztlécen csattant. A félidőig azonban nem változott az eredmény, a New England térhetett előnnyel pihenőre.

Szünet után is aktívabb volt a Houston, és fölényük a 61. percben érett góllá, a zimbabwei Joseph Ngwenya talált közvetlen közelről Matt Reis hálójába.

Nem sokkal később már a Dynamónál volt az előny, az első gólban is már jelentős részt vállaló Dwayne de Rosario ezúttal nem bízta másra a befejezést, 11 méteres erős fejessel betalált Reis kapujába.

A New England hiába támadott erőteljesen a meccs végén, egyenlíteniük nem sikerült, ezzel negyedik döntőjüket bukták el. A Houston megvédte címét, ez korábban csak a Washington DC Unitednek sikerült, akik 1996-ban és 1997-ben nyertek bajnokságot.

MAJOR LEAGUE SOCCER, DÖNTŐ
Houston Dynamo – New England Revolution 2-1 (Ngwenya 61., De Rosario 74. ill. Twellman 20.)
2023.02.05 23:00:12

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A mismásolás tehát tort ül, így aztán természetes, hogy csak kevesen mondják, hogy hibáztam. Ott a tévedésük, hogy semmivel sem lesznek kevesebbek, ha a baklövéseikről beszélnek, ettől, úgymond, emberibb a történet, igaz, napjaink sportjában ez már nem­igen szempont.

2023.02.05 15:42:14

Minden más foci nemzetisport.hu

Zsarko Lazetics csapat első idegenbeli vereségét szenvedte el ebben az idényben.

2023.02.05 14:18:15

Minden más foci nemzetisport.hu

Ezzel egyenlített a házigazda Mioveni a felsőházi rájátszására hajtó székelyföldi csapat ellen.

2023.02.04 14:20:35

Minden más foci nemzetisport.hu

Nagyon nem ment az NK Osijeknek Zágrábban a Lokomotiva ellen, megérdemelten nyertek a hazaiak.

2023.02.03 19:39:43

Minden más foci nemzetisport.hu

Így sakkozta ki magát a futballelitből a szaúd-arábiai Al-Naszrhoz szerződő Cristiano Ronaldo.