Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.10.05 08:52 Frissítve: 2023.02.07 03:25

David Beckham hat hét után a jövő héten visszatérhet a pályára

A jövő héten várhatóan újra pályára léphet a Los Angeles Galaxy együttesében az utóbbi hat hétben sérüléssel bajlódó David Beckham – közölte a kaliforniai klub csütörtökön. Alexi Lalas, a Galaxy elnöke elmondta: az angol válogatott középpályás a héten kezdte meg a könnyített edzéseket. Beckhamnek még augusztusban húzódtak meg a térdszalagjai.

David Beckham visszatérését már nagyon sokan várják az Egyesült Államokban
Imago
David Beckham visszatérését már nagyon sokan várják az Egyesült Államokban
„Remélem, hogy a következő két hazai mérkőzésünkön már be lehet állítani. A héten még nem, de a jövő héten már igen – mondta Lalas.

„Ugyanakkor ha csak egy pillanatra is úgy tűnik, hogy fizikailag vagy mentálisan nem százszázalékos, akkor sem nálunk, sem az angol válogatottban nem lép pályára” – tette hozzá az egykori kiváló válogatot középhátvéd.

David Beckham júliusban érkezett meg Los Angelesbe, amikor az észak-amerikai bajnokság (MLS) már a félidejénél tartott. Bár bokasérüléssel bajlódott, mégis játékra jelentkezett, és 310 percet szerepelt hat meccsen a Los Angeles-i együttesben.

Augusztus 29-én aztán meghúzódtak a térdszalagjai is, és azóta nem futballozott.

Alexi Lalas elmondta: a Galaxyra nagyon nagy nyomás nehezedett, hogy a bokasérülése ellenére szerepeltesse Beckhamet, miután a sztár megérkezett a csendes-óceán parti metropoliszba.

„Azt kérdezik, vajon visszatekintve jó döntésnek tartjuk-e, hogy pályára lépett? – kérdezett vissza az újságíróknak Lalas. – Nos, valószínűleg nem volt jó döntés. Ugyanakkor nagyon nagy volt az érdeklődés David iránt, az emberek látni akarták játék közben.”

A hathetes kényszerszünet idején sok amerikai kommentátor máris arról kezdett el beszélni, hogy a Manchester United és a Real Madrid korábbi játékosa – aki 250 millió dollárt kereshet öt év alatt az Egyesült Államokban – nem tudta betölteni a küldetését. Ez a küldetés pedig az lenne, hogy új életet leheljen az Amerikában a sportágak közül meglehetősen keveseket érdeklő labdarúgásba.

A messiásváró hangulatban a szurkolók rekordszámban vásároltak éves bérleteket, és most a hírműsorokban több bejátszást is lehetett látni arról, hogy sokan milyen csalódottak, és becsapva érzik magukat.

Alexi Lalas elmondta: Beckham szerződtetése üzletileg máris kifizetődött a klubnak. A futballcsapatnak ugyanakkor nagy szüksége lenne a sikerre, hiszen a a Nyugati főcsoportban hat csapat között az ötödik helyen áll, miközben vészesen közeleg a szezon vége.
2023.05.28 18:34:41

Minden más foci nemzetisport.hu

Az Universitatea Craiova otthonában egy góllal nyerni tudott a Sepsi OSK, és így a kolozsváriak lettek bronzérmesek!

2023.05.28 09:23:01

Minden más foci nemzetisport.hu

A lengyel amputált lábú labdarúgó játszott a Puskás-musicalben, és találkozott Zsóri Dániellel is.

2023.05.27 18:11:19

Minden más foci nemzetisport.hu

Az eszékiek két öngóllal játszottak 1–1-es döntetlent a negyedik Rijekával, megszerezve a harmadik helyet.

2023.05.26 20:49:46

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az évek óta tartó, Háromszéken tomboló futballőrület fenntartásához természetesen a mégoly közvetlen személyi viszonyok is kevésnek bizonyulnának. Kellenek a sikerek, a nemzetközi porondra való kilépések kebeldagasztó pillanatai, mint a dolgos hétköznapok utáni vasárnapok. Vagy a tényleges és szimbolikus pünkösdök, amikor újra „lelkes” lénnyé válik az ember.

2023.05.25 23:03:46

Minden más foci nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A siker hajhászása, főleg ilyen fiatal korban, nem egyenlő a siker elérésével.