Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.08.24 11:57 Frissítve: 2023.02.04 16:45

Los Angelesben már visszatartanák Beckhamet az állandó utazástól

A Los Angeles Galaxy illetékesei azt tervezik, hogy visszatartják David Beckhamet az angol labdarúgó-válogatott egyes barátságos mérkőzésétől, mert az állandó utazgatás miatt kétséges, hogy tartani tudja formáját. A BBC internetes oldalának számításai szerint a középpályás a következő három hónapban legalább 22 mérkőzést játszhat, legalább 80 ezer mérföldet repülhet és 128 időzónát „léphet át”.

Beckham: harminc óra alatt két mérkőzés
Reuters
Beckham: harminc óra alatt két mérkőzés
„Nem tagadom, időnként előfordul, hogy az emberi szervezet megálljt parancsol. Ha úgy érezzük, hogy Beckham egészségi állapota vagy formája hátrányosan érintheti csapatunkat, akkor azonnal megtesszük a szükséges lépéseket” – mondta Alexi Lalas, a Los Angeles Galaxy elnöke.

A korábbi kiváló védő aggodalma nem alaptalan, mert Beckhamet sokáig bokasérülés hátráltatta a tengerentúli bemutatkozásában, míg visszatérése óta rendkívül sűrű meccsprogramot „bonyolít le”. Ezen a héten például az angol válogatottban és klubjában is pályára lépett, de egyszer sem nyújtott kiemelkedő teljesítményt. A londoni és a tengerentúli fellépés között mindössze harminc óra telt el.

„Nem akartam pályára küldeni, de ó mindenképpen futballozni akart, mert tudja, milyen helyzetben van csapata. Szükségünk van a pontokra, egy ilyen fickó pedig még 0-2-nél is képes a csodára. A végén azonban már bicegett, úgy tűnik, ismét pihenőre lesz szüksége” – jelentette ki Frank Yallop, a Galaxy vezetőedzője.

A következő időszakban kétszer is előfordul majd, hogy a Los Angeles kilenc nap alatt négy találkozót játszik, lesz olyan, amikor sorozatban hétszer lép pályára idegenben. Ráadásul az angolokra sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezők várnak, s mindkét csapatnak égető szüksége van Beckhamre…

A népszerű futballista természetesen rengeteg időt töltött a levegőben, ez idővel visszaüthet. Néhány orvos már korábban jelezte, a rendszeres utazgatás súlyos egészségi károsodást is okozhat.

VIDEÓ – BECKHAM ELSŐ GÓLJA A GALAXYBEN

2023.05.27 18:11:19

Minden más foci nemzetisport.hu

Az eszékiek két öngóllal játszottak 1–1-es döntetlent a negyedik Rijekával, megszerezve a harmadik helyet.

2023.05.26 20:49:46

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az évek óta tartó, Háromszéken tomboló futballőrület fenntartásához természetesen a mégoly közvetlen személyi viszonyok is kevésnek bizonyulnának. Kellenek a sikerek, a nemzetközi porondra való kilépések kebeldagasztó pillanatai, mint a dolgos hétköznapok utáni vasárnapok. Vagy a tényleges és szimbolikus pünkösdök, amikor újra „lelkes” lénnyé válik az ember.

2023.05.25 23:03:46

Minden más foci nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A siker hajhászása, főleg ilyen fiatal korban, nem egyenlő a siker elérésével.

2023.05.24 23:29:12

Minden más foci nemzetisport.hu