Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.08.24 08:33 Frissítve: 2023.02.16 18:39

Beckham végig pályán volt az újra vereséget szenvedő Galaxyben

David Beckhammel a soraiban sima, 3-0-s vereséget szenvedett hazai pályán a Chivas USA együttesétől a Los Angeles Galaxy az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS). A szerda este még a Wembleyben, az Anglia–Németország találkozón pályára lépő középpályás végig a pályán volt, de nem tudta megakadályozni az újabb fiaskót.

Terry Vaughn játékvezető (balról a második) próbálja megakadályozni, hogy David Beckham (balra) nekimenjen Jesse Marschnak felháborodásában
Reuters
Terry Vaughn játékvezető (balról a második) próbálja megakadályozni, hogy David Beckham (balra) nekimenjen Jesse Marschnak felháborodásában
A Galaxy 27 ezer néző előtt szinte végig védekezni kényszerült, de az első félidőben még jól tartotta magát a Home Depot Centerben, igaz, a 31. percben csak a bíró jóindulatának – vagy inkább rossz döntésének – köszönhetően úszott meg egy 11-est, miután Abel Xavier leterítette Francisco Mendozát.

Aztán az 58. percben Maykel Galindo előnyhöz juttatta a Chivast: a csatár Kyle Veris védekezési hibáját kihasználva cssúsztatta el a labdát Joe Cannon, a kaliforniaiak kapusa mellett (0-1).

Tíz perccel később ismét Galindo volt a főszereplő, akit a vendégek védője, Francisco Mendoza jobbról, hajszálpontos passzal hozott helyzetbe, ő pedig nem hibázott (0-2). Ez volt Galindo tizedik gólja ebben a szezonban.

A Galaxy nem tudott újítani, ehelyett a végén megkapta a kegyelemdöfést. A gólszerző ezúttal a második találatot előkészítő Mendoza volt, aki ballal, remekült eltalált lövéssel vette be Cannon kapuját (0-3).

A Chivas tizedszer győzött ebben a szezonban, míg a Galaxy a 17. bajnokiján kilencedszer kapott ki.

Frank Yallop vezetőedző a meccs után úgy fogalmazott, ez volt az egyik legpocsékabb produkció a csapattól, amióta ő a szakvezető. Azt is bevallotta: hibázott, hogy Beckhamet végig a pályán hagyta.

„Eredetileg nem akartam, hogy játsszon, de a végén, amikor már kettő nullára vezetett az ellenfél, még mindig hajtott, próbálkozott, és arra gondoltam, talán egy kis Beckham-varázslat még segíthet.”

„A végén már úgy tűnt, hogy biceg… talán nem kellett volna beállítanom ma este.”

„Az ilyen játékosoknál, mint David nem szívesen vállalom be a sérülés kockázatát, és most sem akartam.”

„A meccs előtt meg akartunk bizonyosodni arról, hogy rendben van-e a bokája, és ő azt mondta, minden oké, kezdeni tud – mondta Yallop, aki hozzátette, Beckhamnek azért még fáj a lába, és nincs százszázalékos állapotban.

Volt egy kisebb botrány is az első játékrész végén, amikor Kevin Harmse-t (Galaxy) és Alex Zotincát (Chivas) is ki kellett állítani.

Zotinca lefejelte Harmse-t, aki ez után gyomorszájon vágta ellenfelét. Hamarosan csetepatéba keveredett Beckham is, aki Jesse Marschon kérte számon a nem sokkal korábbi, rossz ütemű becsúszást.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI LBDARÚGÓ-BAJNOKSÁG (MLS)

A LEGUTÓBBI EREDMÉNYEK:
  • Los Angeles Galaxy – Chivas USA 0-3 (Galindo 58., 69., Mendoza 88.)
  • D. C. United – New York Red Bulls 3-1 (Olsen 6., Ch. Gomez 8., J. Moreno 48. – 11-esből, ill. Pablo Angel 21. – 11-esből)
  • Kansas City Wizards – Chicago Fire 3-2 (Victorine 54., Sealy 68., Burciaga 82., ill. Barrett 45+1., Robinson 83.)

VIDEÓ – BECKHAM ELSŐ GÓLJA A GALAXYBEN

2023.09.30 20:10:46

Minden más foci nemzetisport.hu

Kevés volt Stefanescu bombagólja Hagiék ellen, csereként állt be a kis Rivaldo, illetve Kecskés Ákos és Varga Roland is.

2023.09.30 14:44:48

Minden más foci nemzetisport.hu

Az észak-bácskaiak csütörtökön a görög Olympiakoszt fogadják a TSC Arénában.

2023.09.27 23:23:44

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az angolok például az egyik világbajnokságon odáig mentek a tradicionális maori harci tánc, a haka »tompító célzatú megelőzésében«, hogy nyitott V-alakban sorakoztak fel – mintegy elnyelendő a fekete mezeseket –, vállalva a több ezer font sterlinges bírságot is, amelyet a félpálya átlépéséért rótt ki rájuk a nemzetközi szövetség.

2023.09.26 19:55:51

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az Illés együttes először az 1968-as táncdalfesztiválon hallott dalával – Amikor én még kissrác voltam – megidézem az ifjúságomat, már ami a labdarúgás szeretetét illeti. Ezt azért írom le, mert noha Lionel Messit és Cristiano Ronaldót kiváló futballistának tartom, mindig feszengtem, amikor gyerekek tucatjait láttam a mezükbe bújva. Miért nem lehet honi játékoshoz kötődni? A válasz korszakoktól függően más és más volt.