Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.07.16 14:32 Frissítve: 2023.02.12 07:45

Fabio Capello követheti David Beckhamet az Egyesült Államokba

A Real Madriddal bajnokságot nyert, ám végül menesztett és így állás- és csapat nélküli Fabio Capello saját bevallása szerint számos ajánlatot kapott, de ezek közül csak az amerikai lehetőségeken fog elgondolkozni – közölte a Gazzetta dello Sport című olasz sportnapilap. Amennyiben igazak a híresztelések, és az olasz szakember korábbi ígéretével ellentétben a folytatás mellett dönt, akkor Madrid után az Egyesült Államokban is találkozhat egymással a Beckham-Capello páros.

Capello és Beckham. Madridban nehezen jöttek ki, de a végén egymásra voltak utalva. Amerikában újra találkozhatnak
Capello és Beckham. Madridban nehezen jöttek ki, de a végén egymásra voltak utalva. Amerikában újra találkozhatnak
Fabio Capello tibeti nyaralása során azon töprenghet, hogy elfogadja-e az MLS-ből érkező ajánlatot. Miután az edzőt egy hónapja menesztették a spanyol Real Madrid labdarúgó csapatának kispadjáról, elmondta, hogy valószínűleg befejezi tréneri pályafutását, és nyugdíjba vonul.

Azonban a futballvilágban még számítanak a kiváló edzőre, és több klub meg is kereste Capellót azzal a nem titkolt szándékkal, hogy szerződtessék. A 61 éves tréner elmondása szerint „érdekes ajánlattal” jelentkezett nála a Farkas Balázst is foglalkoztató ukrán Dinamo Kijev, valamint az orosz Lokomotív Moszkva, ám ezeket elutasította.

Az amerikai lehetőségről az olasz tréner elmondta: számára új kihívást jelentene a feladat, és elsősorban nem a pénz motiválja, hanem az, hogy tegyen valamit az amerikai futballért, ám még semmi nem dőlt el.

Capello nem nevezte meg, hogy melyik klub kereste meg az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságból. Így még az sem elképzelhetetlen, hogy a tréner követi David Beckhamet, és együtt dolgoznak majd a Los Angeles Galaxy együttesében.

Mivel a gárda igen szerényen szerepel, 12 mérkőzésen 13 pontot gyűjtött - háromszor nyertek, négyszer játszottak döntetlent, ötször kikaptak -, aligha lehet Frank Yallop vezetőedző helyét bombabiztosnak nevezni. A Nyugati-főcsoportban az utolsó előtti, ötödik helyen állnak. Náluk rosszabb mutatóval csak a csoportjukban utolsó Real Salt Lake rendelkezik a 12 csapatos ligában.

A Madridban közösen eltöltött egy év nem telt teljesen zökkenőmentesen a két sportember között, ugyanis az olasz nem számított az angol játékosra, aki így mellőzöttségében szerződött a Galaxyhoz. Utóbbi ezt követően kikerült a blancók keretéből, és az angol válogatott egykori csapatkapitánya kénytelen volt a lelátóról nézni csapata mérkőzéseit.

A játékostársak kérésére a Capello megenyhült és bizonyítási lehetőséget adott az angol szélsőnek, akinek hathatós segítségével addig hullámzó csapata nagyszerű hajrával megnyerte a spanyol bajnokságot.
2023.09.30 20:10:46

Minden más foci nemzetisport.hu

Kevés volt Stefanescu bombagólja Hagiék ellen, csereként állt be a kis Rivaldo, illetve Kecskés Ákos és Varga Roland is.

2023.09.30 14:44:48

Minden más foci nemzetisport.hu

Az észak-bácskaiak csütörtökön a görög Olympiakoszt fogadják a TSC Arénában.

2023.09.27 23:23:44

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az angolok például az egyik világbajnokságon odáig mentek a tradicionális maori harci tánc, a haka »tompító célzatú megelőzésében«, hogy nyitott V-alakban sorakoztak fel – mintegy elnyelendő a fekete mezeseket –, vállalva a több ezer font sterlinges bírságot is, amelyet a félpálya átlépéséért rótt ki rájuk a nemzetközi szövetség.

2023.09.26 19:55:51

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az Illés együttes először az 1968-as táncdalfesztiválon hallott dalával – Amikor én még kissrác voltam – megidézem az ifjúságomat, már ami a labdarúgás szeretetét illeti. Ezt azért írom le, mert noha Lionel Messit és Cristiano Ronaldót kiváló futballistának tartom, mindig feszengtem, amikor gyerekek tucatjait láttam a mezükbe bújva. Miért nem lehet honi játékoshoz kötődni? A válasz korszakoktól függően más és más volt.