Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.09.05 22:46 Frissítve: 2011.05.22 00:04

Góllal debütált a 18 éves Marcelo a braziloknál

A brazil labdarúgó-válogatott az újonc Marcelo és Vagner Love góljaival 2-0-ra legyőzte Wales legjobbjait a londoni White Hart Lane-en megrendezett barátságos mérkőzésen. A selecao két nappal ezelőtt az ősi rivális argentin csapattal találkozott az angol fővárosban, akkor 3-0-s győzelmet aratott az Emirates Stadionban.

Ronaldinho (jobbra) 66 percig volt a pályán, gólt azonban nem szerzett ezúttal
Reuters
Ronaldinho (jobbra) 66 percig volt a pályán, gólt azonban nem szerzett ezúttal
Carlos Dunga szövetségi kapitány együttese ezúttal a Gomes – Maicon, Luisao, Alex, Edmilson, Marcelo, Cearense, Kaka, Vagner Love, Ronaldinho, Julio Baptista kezdő összeállításban futott ki a pályára, csereként pályára lépett Gilberto Silva, Cicinho, Robinho, Elano, Gilberto és Rafael Sobis is.

Az első félidőben nem bírtak egymással a csapatok, a 61. percben azonban az újonc, mindössze 18 éves Junior Marcelo Kaka keresztlabdája után megszerezte a vezetést a dél-amerikaiaknak.

A második brazil találatra tizenhárom percet kellett várni, a 74. percben Robinho, Cicinho, Vagner Love volt a labda útja, s utóbbi fejjel 2-0-ra alakította az állást.

A hátralévő időben már nem változott az eredmény. A sérülése után visszatérő Ronaldinho valamivel több mint egy órát játszott, amikor Dunga Robinhót küldte be a helyére.

John Toshack, a walesiek szövetségi kapiánya a mérkőzés után arra panaszkodott, hogy bár a csapatának megvoltak a lehetőségei, nem tudott élni velük. A brit együttesben Robert Earnshaw és Craig Bellamy került gólhelyzetbe, de Gomes kapus mindkét esetben védett.

„Ha a büntetőterületen belül jobban élesre állíttottuk volna magunkat, egy vagy két gólt szerezhettünk volna” – jelentette ki Toshack, majd megdicsérte a fiatalokat, így Richard Duffyt, Lewin Nyatangát és Gareth Bale-t.

A brazilok szakvezetője, Dunga Marcelót dicsérte.

"Néhányan meglepődtek, hogy behívtam a válogatottba, de most láthattuk, mire képes – fogalmazott az 1994-ben játékosként világbajnoki címet szerzett tréner. – A meccseken és a mérkőzéseken is egyéniség, mindig mosolyog, de rendkívül elszánt."

"Sokat tanultunk ezen a két mérkőzésen önmagunkról a pályán és a pályán kívül agyaránt – folytatta. – A játékosaim nagy elszántságról tettek tanúbizonyságot, remek volt a hangulat a csapaton belül. Nagyon elégedett vagyok a mutatott játékkal és a hozzáállással. Az argentinok elleni találkozónk látványos volt, mert ellenfelünk felvállalta a nyílt sisakos küzdelmet, a walesiek viszont sokkal óvatosabbak voltak."

BARÁTSÁGOS LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉSEN

LONDON, WHITE HART LANE:
BRAZÍLIA–WALES 2-0 (0-0)
Vezette: Riley (angol).
BRAZÍLIA: Gomes – Maicon (Cicinho, 59.), Luisao, Alex, Edmilson (Gilberto Silva, 46.), Marcelo (Gilberto, 74.), Cearense, Kaka (Elano, 72.), Vagner Love, Ronaldinho (Robinho, 67.), Julio Baptista (Sobis, 78.).
WALES: Jones – Duffy (Edwards, 64.), Bale (Ledley, 46.), Gabbidon, Collins, Nyatanga, Bellamy, Earnshaw (Cotterril, 77.), Robinson (Fletcher, 53.), Davies (Vaughan, 68.), Giggs (Ricketts, 46.).
Gólszerzők: Marcelo (61.), Vagner Love (74.)
2021.06.21 14:34:48

Minden más foci B. D. K.

Alisha Lehmann nagyon népszerű, az Instagramon már több mint hárommillió követővel rendelkezik.

2021.06.19 21:50:33

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Meg nem mondom, mikor lett megbocsáthatóan kegyetlen(ebb) a futball, mindenesetre nem csodálkoznék, ha valamelyik fogadási iroda a könyöklések számát is felvenné a tippelési lehetőségek közé.

2021.06.14 09:54:56

Minden más foci B. D. K.

A 34 éves hölgy argentin médiaszemélyiség, futballügynök, showgirl, televíziós műsorvezető és modell.

2021.06.13 08:33:25

Minden más foci CSILLAG PÉTER

A futballértelmiségi edző sosem tett semmit megszokásból, mindig volt benne bizonyítási vágy.

2021.06.12 08:15:41

Minden más foci PIETSCH TIBOR

„Mire vágyunk? Hogy aki nálunk van, tanuljon, fejlődjön, de közben érezze nagyon jól magát.”