MIHÁLYI ANDRÁSonline 2009.08.05 23:46 Frissítve: 2010.10.28 02:39

NBA-játékosokkal érkezik a szomszéd

Ukrajna ellen kezdi meg szerda este hatmeccses harcát az A-divízióban maradásért a magyar felnőtt férfiválogatott. Az első mérkőzés kezdési időpontja este hat óra, helyszíne pedig Szombathely, ahol másfél hete veretlenül nyerte meg a Pannon-kupát megfiatalodó nemzeti csapatunk.

„Láttam videofelvételt a magyar együttesről, nagyon jól szervezett csapat, amelynek játékosai igen tapasztaltak” – nyilatkozta a mieinkről a minap Valentin Melnicsuk, az északkeleti szomszéd szövetségi kapitánya. Elnézve újoncaink számát, nem biztos, hogy igaza van, de legalább kiderül a szavaiból, hogy tart tőlünk az előző négy Eb-ből hármon részt vevő Ukrajna.

Nehéz ellenfél, de hát mindegyik az: hiába a tavalyi selejtező csoportutolsó helye, senki sem a pofozógép szerepére készül közülük. Az ukránok atletikusak, gyorsak, magasak, és magas embereik is jól dobnak távolról. Ezt különben a mieinkről is el lehet mondani, de azt már nem, hogy van NBA-játékosuk, míg az ukránoknak kettő is, Olekszij Pecserov és Kirilo Feszenko, előbbi a Washington Wizards, utóbbi a Utah Jazz kosárlabdázója.