CSILLAG PÉTER
CSILLAG PÉTER
online 2009.08.05 23:46 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Futács: cél a harminc

„Számoljunk csak: a bajnokikat, a kupameccseket és az Európa-liga-mérkőzéseket belekalkulálva körülbelül hatvan-hetven találkozót játszik az idényben a Werder Bremen. Ha ebből húsz-harminc alkalommal szerepet kapok, boldog leszek.”

Íme, az egészséges önbizalom nem hiányzik Futács Márkóból, a brémaiak 19 éves támadójából, ahogyan a józan racionalitás sem: a nyári felkészülési meccseken rendre pályára küldött futballista tudja, a posztján nagy a tülekedés, és ő inkább a sor második feléhez tartozik:

„Három-négy játékos előttem jár, mégis látok valós esélyt arra, hogy az idén bemutatkozzam a Bundesligában. Olyannyira, hogy nagy csalódás lenne, ha az első három-négy mérkőzésen nem jutnék szóhoz.”

Legyen igaza a 196 centiméteres csatárnak, bízzunk benne, hogy Thomas Schaaf edző beveti például a Bayern München elleni, második fordulóban aktuális találkozón. Óriásokkal szemben amúgy sem számít zöldfülűnek, hiszen játszott a bajnok Wolfsburg elleni, győztes Szuperkupa-mérkőzésen is.

Futács jövője kapcsán a legfontosabb kérdés: a Werdernél marad-e? Nemrég azt mondta lapunknak, legfőbb célja, hogy szóba se kerüljön a kölcsönadása.

„Eddig nem hallottam ilyen híreket, így legalább hatvan-hetven százalék esélyt adok arra, hogy megtartanak” – jelentette ki a játékos. Helyzetéről valamit elárulhat, hogy a Brinkumer elleni, 5–0-ra megnyert hétközi felkészülési mérkőzésén végig játszott, míg a néhány nappal korábbi Német Kupa-mérkőzésen bevetett labdarúgók jobbára pihentek. Futács ebből is pozitív következtetést vont le: „Nem tartom rossz előjelnek. Inkább örülök, hogy nem cseréltek le, és két gólpasszal segítettem a csapatot.”