Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.11.16 12:43 Frissítve: 2010.11.19 00:02

Az újdonsült nehézsúlyú David Haye ötször ütötte le ellenfelét

Szombat este Londonban David Haye, a korábbi cirkálósúlyú klasszis öt menetben legyőzte az amerikaiak veteránját, Monte Barrettet. A brit bokszoló már rögtön a találkozó után arról beszélt, hogy hamarosan a Klicsko testvérek ellen lép majd szorítóba.

David Haye térdre kényszerítette Monte Barrettet, és már újabb áldozatra feni a fogát
Fotó: Action Images
David Haye térdre kényszerítette Monte Barrettet, és már újabb áldozatra feni a fogát

Lehet, hogy Londonban új klasszis született, ám ha mégsem, az nem a brit David Haye (22–1–0, 21 K.O.–T.K.O.) lelkén szárad, hanem a 37 éves amerikai veterán, Monte Barrettén (34–7–0, 20).

A londoni O2 Arenában a korábbi cirkálósúlyú világbajnok többször is leütötte ellenfelét, majd az ötödik menetben végleg befejezte a mészárlást. Haye arányosan elosztotta a pofonokat: kétszer a harmadik, kétszer pedig a negyedik menetben számoltak Barrettre, aztán az ötödikben elég is volt.

A brit meggyőzően teljesített, de azért nem az általa megvert Barrett a nehézsúlyúak non plus ultrája. Hanem például Vitalij Klicsko. A találkozót megnézte a WBC világbajnoka is, aki úgy értékelt, hogy nagyszerű küzdelmet látott, és Haye jó benyomást tett rá.

A győztes egyből kipécézte a Klicsko testvéreket: „Nincs valamirevaló ellenfelük, ezért csak én következhetek – mondta, sőt a követendő taktikát sem rejtette véka alá. – Az elejétől fogva támadni fogok, szórom rájuk az ütéseket. Bízom a sebességemben, és nem állok le verekedni.”

Azért az edzője megjegyezte, nem mindegy, hogy Haye melyik Klicskóval bokszol – már jövő tavaszi dátumot emlegetnek –, mert Vladimir talán kisebb falat lenne. A tréner azt is megmondta, miért: „Vladimir nem annyira ütésálló.” Hogy aztán mi lesz, nem tudni, egy kis pezsgés mindenesetre nem lenne rossz a nehézsúlyban.