Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.08.22 13:52 Frissítve: 2011.04.29 00:02

Franciaország kiváló játékkal legyőzte a címvédő Horvátországot

Férfi kézilabdában igazi csúcsrangadóra került sor az elődöntő első párharcában. A címvédő, és az idei norvégiai Európa-bajnokságon ezüstérmes horvátok az eddig kiválóan szereplő – a lengyelek elleni döntetlen mellett az összes meccsüket megnyerő –, Eb-harmadik franciákkal találkoztak. Claude Onesta csapata egy végig szoros meccsen 25–23-as győzelmet aratott.

A francia Cédric Burdet hat gólt szerzett
Fotó: Reuters
A francia Cédric Burdet hat gólt szerzett

Franciaország és Horvátország már a csoportszakaszban is összecsapott, s akkor a Karabatic vezette franciák 23–19 arányban győztek.

Az első félidőben ezúttal is a gallok játszottak jobban, és a szünetben 12–11-re vezettek. A második játékrészben azonban az elsősorban a betörésekre építő horvátok fordítani tudtak, miután Sperm egymás után két hetest is értékesített.

A franciák azonban nem hagyták magukat. Előbb egyenlítettek, majd Daniel Narcisse egy fantasztikus kínai figura után ismét Claude Onesta csapatát juttatta vezetéshez. Ám az előny nem sokáig tartott ki, ugyanis szinte felváltva szerezték a gólokat a csapatok.

A franciák támadásban elsősorban fantasztikus lábmunkájuknak köszönhették góljaikat, melyek közül több is szépségdíjat érdemelne. Narcisse mellett például Luc Abalo is egy kínai figura révén volt eredményes.

Ugyanakkor a védekezésben kissé lassúnak tűnő horvátok a jól játszó Ivano Balic és Zlatko Horvat révén tartani tudták a lépést. Egészen addig, amíg a franciák nem állítottak külön embert Balicra.

Attól kezdve ugyanis leragadtak a horvátok, a franciák pedig öt perccel a meccs vége előtt két góllal elhúztak, és 25–23-ra meg is nyerték a mérkőzést.

Az elődöntő másik összecsapásán Izland Spanyolországgal találkozik.

FÉRFI KÉZILABDA

ELŐDÖNTŐ
Franciaország–Horvátország 25–23 (12–11)
Legeredményesebb gólszerzők: Burdet 6, Narcisse 6, Abalo 4, Karabatic 3, ill. Horvat 5, Sprem 5, Balic 3