Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.08.13 06:16 Frissítve: 2012.02.14 02:45

Baranyai János sérülése: kiment a könyöke, a hátára esett a rúd

Sajnos megsérült egyetlen súlyemelőnk a pekingi olimpián, amikor a férfiak 77 kg-os súlycsoportjának B-csoportjában induló Baranyai János a szakítás harmadik gyakorlata során maga mögé ejtette a súlyt. A szövetség főtitkára szerint nincs nagy baj, nincs törés, és altatásban teszik a helyére a sérült testrészt.

Baranyai arckifejezéséből itt már lehetett látni: baj van
Fotó: MTI/Földi Imre
Baranyai arckifejezéséből itt már lehetett látni: baj van
Szerda hajnalban lépett pódiumra egyetlen súlyemelőnk: Baranyai János a szakítás során magabiztosan teljesítette a 140, majd a 145 kilogrammot is, ám a 148 kilós súllyal sajnos meggyűlt a baja.

Az emelésnél nem bírta megtartani a tárcsákat, de nem engedte el, így maga mögé ejtette a súlyt, amely csúnyán kificamította a jobb könyökét, a rúd pedig éppen a hátára zuhant.

Baranyait ápolni kellett, majd hordágyon vitték le a pódiumról, úgyhogy a nyírségi kiválóságnak fel kellett adnia a versenyt.

Az első diagnózisok szerint izomszakadást szenvedett a magyar versenyző a könyökében, de ér és ideg szerencsére nem sérült.

"Kórházba került, s már túlvan a röntgenvizsgálaton János, akinek a könyöke kificamodott, s most altatják, hogy a helyére tegyék. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy törés nincs, és valószínűleg szakadás sincs, emellett további sérülés nélkül megúszta, hogy ráesett a súlyzó" – mondta el a helyszínről Halász István, a Magyar Súlyemelő Szövetség főtitkára.