juniorsport.hunyomtatott 2008.07.29 18:46 Frissítve: 2012.02.15 02:44

A kínai óriás kételkedik saját kosárcsapata pekingi sikerében

Az szinte biztosra vehető, hogy a kínaiak tarolnak majd az augusztus 8-án kezdődő pekingi olimpián, de kérdés, a kosárlabdacsapatuk mire lesz képes. Bár a legnagyobb esélyesek között nincs ott az együttes, ugyanakkor lehetséges, hogy a kosarasok is kiemelkedő eredménnyel fejezik be a játékokat. Efelől a fiatal Ji Csian-liannak sincs kétsége, aki amondó, a válogatott most erősebb, mint valaha.

Jao Ming felépült az ötkarikás játékokra, de nem érzi ütőképesnek csapatát
Fotó: Imago
Jao Ming felépült az ötkarikás játékokra, de nem érzi ütőképesnek csapatát

A kínai együttes a legutóbbi, athéni olimpián a csoportból még továbbjutott, ám a negyeddöntőben végül alulmaradt a litvánokkal vívott küzdelemben.

A kínaiak fiatal óriása, Ji Csian-lian arra a kérdésre, hogy mit vár a csapattól a haza rendezésű, augusztus 8-án kezdődő játékokon, azt felelte, a négy évvel ezelőtti eredmény, azaz a nyolc közé jutás a minimum, de akár még ennél tovább is eljuthat a gárda.

A hazaiaknak nem lesz könnyű dolguk, rögtön az első mérkőzésen az amerikaiakkal találkoznak majd, amely összecsapást már nagyon várja a Nets játékosa, aki az idén került New Jersey-be, a Milwaukee Bucks-tól.

„Természetesen nehéz mérkőzés lesz, kíváncsi vagyok, mire leszünk képesek azon a találkozón. Úgy érzem, az utóbbi évekhez képest most vagyunk a legjobbak, már szeretném, hogy elkezdődjön az olimpia”– mondta Ji Csian-lian.

Az biztos, hogy a csapat kulcsembere, Jao Ming is ott lehet a tornán, szereplése egy korábbi sérülése miatt volt kérdéses, de eldőlt, tudja vállalni a játékost.

Érdekesség, hogy ellentétben Jivel ő azt mondta, szerinte sok problémával küzd a válogatott, amelyet nehéz lesz orvosolni ilyen rövid idő alatt.