Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.07.12 08:42 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Cseh László 200 méter pillangón is megmérettetheti magát Pekingben

Ahogy már beszámoltunk róla Cseh László újabb országos csúccsal rukkolt ki pénteken az országos bajnokságon. Ezúttal 200 méter pillangón írta felül a régi rekordot. Ez a csúcs pedig azt is eredményezheti, hogy a 200 és 400 méter vegyes mellett pillangón is elindul Pekingben a magyar klasszis.

Cseh László 200 m pillangón országos csúcsot úszott
Fotó: Czagány Balázs
Cseh László 200 m pillangón országos csúcsot úszott

„A 200 m pillangó nagyszerűen szolgálta Laci felkészülését fő számára, a 400 vegyesre. Köztudomású, hogy az emberi szervezet inkább a délutáni időszakban képes csúcsteljesítményre, ezért is jó hír, hogy országos csúccsal nyert” – nyilatkozta Kiss László szövetségi kapitány, miután Cseh László új országos csúccsal megnyerte a számot.

Jól szolgálja a felkészülést a fő számára – fogalmazott a szakember, igen ám, de annyira jól szolgálta, hogy az időeredmény tudatában egyre biztosabb, hogy Cseh 200 pillangón is megméretteti magát Pekingben.

„Csak az országos bajnokság után határozunk erről az edzőmmel – nyilatkozta ezzel kapcsolatban az úszó.. – Én hajlok afelé, hogy induljak, és bár ez az idő a nemzetközi mezőnyben még nem túl jó, bízom abban, hogy a hátralévő időben még sokat javíthatok rajta.”

Cseh László az úszódresszről is beszélt: „nagyon jól egyben tartja a felsőtestet az új dressz, de egy idő után nehéz a levegővétel.”