Olvasóink szerint Iker Casillas volt az Eb legjobb játékosa

Vágólapra másolva!
2008.07.04. 14:47
Az Eb vasárnapi befejezését követően előbb a torna álomcsapatára szavazhattak olvasóink, majd az öt legtöbb voksot kapott futballista között új szavazást írtunk ki a legjobb játékos címre, melyet Iker Casillas nyert meg.
Iker Casillas az Eb-trófeával
Fotó: MTI/EPA/Ivan Szekretarev
Iker Casillas az Eb-trófeával
Iker Casillas az Eb-trófeával
Fotó: MTI/EPA/Ivan Szekretarev
Iker Casillas az Eb-trófeával

Összesen 5876 olvasónk szavazott az Eb-legjobbja kérdésünkre, és közülük 1890-en Iker Casillasra adták le voksukat.

Második helyen Sergio Ramos végzett 1307 szavazattal, őt pedig Marcos Senna, illetve David Villa követte nem sokkal lemaradva. A legkevesebb szavazatot Carles Puyol kapta.

Azért ezen öt futballista közül választhattak olvasóink, mert az álomcsapat-szavazáson ők kapták a legtöbb voksot, így maradhatott ki jelöltjeink közül az UEFA által legjobbnak látott Xavi Hernández.

Iker Casillas öt mérkőzésen lépett pályára a kontinenstornán, és összesen 496 percig védte a spanyol válogatott kapuját, ezalatt pedig mindössze két gólt kapott (ebben természetesen nincs benne az olaszok elleni büntetőpárbaj).

A spanyol kapus nemcsak védéseivel, hanem jó ütemű kifutásaival és a spanyolok hátsó alakzatának tökéletes irányításával is felhívta magára a figyelmet, és ezzel olvasóinktól kiérdemelte az Eb-legjobbja címet is.

Az Eb álomcsapatáról szóló írásunkat itt tekintheti meg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik