Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.06.30 00:31 Frissítve: 2012.01.14 02:44

Euro 2008: Löw: „Fejet kell hajtanunk a spanyolok előtt”

A német válogatott szövetségi- és csapatkapitánya egyaránt elismerte a döntő utáni sajtótájékoztatón a spanyol győzelem jogosságát, ám mind Joachim Löw, mind Michael Ballack szerint a Nationalelf tagjai emelt fővel nézhetnek vissza az Eb-re.

„Fejet kell hajtanunk a spanyol csapat előtt. Ma este jobbak voltak, kihasználták tökéletes technikai képzettségüket. Sokkal több helyzetet tudtak kidolgozni, az előrejátékban egyértelműen fölénk nőttek. Az első 15-20 percben nem volt gond, utána azonban eladott labdákkal és súlyos hibákkal felhoztuk az ellenfelet és teljesen elvesztettük a fonalat. A második játékrészben nagyobb nyomást gyakoroltunk a spanyolokra, de igazán komoly helyzetünk nem volt. Reménykedni az utolsó percig reménykedtem az egyenlítésben, de a játékunkban nem volt benne a gól, igazán abban bízhattunk csak, hogy ellenfelünk hibázik, ez azonban nem következett be. Természetesen nem kell szégyenkeznünk, hiszen ezüstérmesek lettünk az Eb-n, 45 napig dolgoztunk együtt és a fiúk fantasztikus munkát végeztek. Ma még és pár napig nagyon csalódottak leszünk, de pár hét elteltével, a torna alapos elemzése után úgy gondolom, büszkén emlékszünk majd vissza a kontinenstornára." – nyilatkozta Joachim Löw.

A német mester szavaihoz csatlakozott Michael Ballack is:
„Hatalmas csalódás ismét elveszteni a döntőt, de a csapatnak nagyszerű Eb-je volt. Sajnos a fináléban túl sokat hibáztunk. Nagyon akartunk, de a lábaink nem engedelmeskedtek. Ennek ellenére büszkék lehetünk, úgy érzem, a válogatott remek heteket szerzett a drukkereknek” – mondta.