Thomas Hitzlsperger karrierje legnagyobb mérkőzése előtt áll

Vágólapra másolva!
2008.06.29. 12:15
Thomas Hitzlsperger, a német válogatott középpályása élete legnagyobb mérkőzésére készül az Európa-bajnokság ma esti fináléjában. A VfB Stuttgart játékosa már az Eb ideje alatt harcolta ki helyét a középpályássorban, és szinte biztos, hogy a döntőben is kezdeni fog.
Az elődöntőben joggal örültek Hitzlspergerék, akik most is hasonlót szeretnének
Fotó: Reuters
Az elődöntőben joggal örültek Hitzlspergerék, akik most is hasonlót szeretnének
Az elődöntőben joggal örültek Hitzlspergerék, akik most is hasonlót szeretnének
Fotó: Reuters
Az elődöntőben joggal örültek Hitzlspergerék, akik most is hasonlót szeretnének

Miután a csoportmeccsek során Mario Gomez, a Nationalelf csatára nem nyújtott kiemelkedő teljesítményt, Joachim Löw a németek szövetségi kapitánya taktikát váltott, és a portugálok ellen már megerősített középpályássorral küldte pályára övéit. Ennek köszönhetően a VfB Stuttgart fedezete, Thomas Hitzlsperger is a kezdőbe került.

A németek nyertek, Hitzlsperger pedig a tizenegyben ragadt a törökök ellen, és minden bizonnyal pályán lesz a kezdő sípszó pillanatában a spanyolok ellen is. „Mindannyian a döntőre koncentrálunk, és átérezzük, milyen nagy dolog ez, akkor is, ha többségünknek ez lesz az első igazán nagy fináléja ezen a szinten” – nyilatkozta a germánok tizenötöse.

„Bizonyítottuk már, hogy milyen erősek vagyunk. A horvát meccs nem volt jó, de azóta összeszedtük magunkat, és nem felejtettük el a célunkat, ami a döntőbe jutás volt” – ecsetelte Hitzlsperger a csapat lélektani előrelépését.

Hitzlsperger szerint a törökök elleni összecsapás után is jócskán van még mit fejlődni. A 26 éves középpályás szerint az elődöntőben gyatrán kezdtek, erre most feltétlenül jobban oda kell figyelni. „Amikor a spanyoloknál van a labda, rengeteget futtatják az ellenfelet, így hamar el lehet fáradni. Ennek most nem szabad megtörténnie” – taktikázott a német futballista.

Michael Ballack sérülése (és esetleges kényszerű mellőzése) miatt még nagyobb teher hárulhat a tavalyi német bajnokra, aki szerint a spanyolok egyébként is előnyben vannak, mert nekik kevesebb problémával kell megküzdeniük. A felvetésre, mely szerint a túloldalról az Eb leggólerősebb játékosa, David Villa fog hiányozni, így reagált: „egy ilyen erős csapatban könnyen pótolni tudják, ha valóban nem játszhat.”

Hogy Hitzlsperger félelme jogos volt-e, vagy csak ámítás, este az Ernst Happel Stadionban kiderül.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik