Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.06.29 19:02 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Fernando Hierro is elégedetten nyilatkozott Luis Aragonésről

A Spanyol Labdarúgó-szövetség sportigazgatója, Fernando Hierro, az egykori remek futballista elárulta, hogy szerinte kiváló munkát végzett a válogatott élén Luis Aragonés.


A „vörös fúria” Európa-bajnoki döntőt játszik a németekkel, és bár a spanyol válogatottat titkos esélyesként kezelték a torna előtt, sziporkázó játéka még saját országának közvéleményét is meglepte.

„Luis kiváló munkát végzett az elmúlt években, és fantasztikus válogatottat hozott össze – nyilatkozta Hierro a Marcának. – Nem kétséges, hogy teljesen szabad kezet kapott, és remélem, a csapat a döntőben is úgy futballozik, ahogyan eddig. Nincs most idő arra, hogy elemezzük a munkáját, hiszen mind a spanyol válogatott, mind Spanyolország éppen egy fontos esemény előtt áll.”

Hierro szavai már csak azért is érdekesek, mert bár tavasszal kész tényként kezelte mindenki, hogy nem hosszabbítják meg Aragonés szerződését, és már az utódját is kinézték Vicente del Bosque személyében, az utóbbi hetekben többször is felmerült annak a lehetősége, hogy mégis maradna a kispadon „Hortaleza bölcse”.

Hierro és Aragonés az Eb-t megelőző hónapokban többször is „összezördült”, továbbá az előbbi, mint a Real Madrid meghatározó játékosa, annak idején Del Bosquével több sikeres szezont is zárt akirályi gárdában…

“Bízunk abban, hogy megnyerjük a kontinenstornát” – jelentette ki Hierro, az egykori kiváló védő és középpályás, majd elárulta a siker receptjét is:

„Nyugodtnak kell maradnunk, végig koncentrálni kell és keményen küzdeni”.

Ebben a spanyolok biztosan nem számíthatnak David Villára: a keret délutáni átmozgató edzése után hivatalosan is bejelentették, hogy nem lép pályára este az Eb-góllövőlista éllovasa.