Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.06.28 11:45 Frissítve: 2011.01.04 00:08

Fernando Torres szerint a spanyolok kiéheztek a sikerre, és ez dönthet

Fernando Torres a vasárnapi Eb-finálé előtt azt ecsetelte, hogy a tapasztalat ugyan a németek oldalán áll, de a spanyolok annyira kiéheztek már egy nagy sikerre, hogy ez döntő lehet vasárnap este. Az Atlético Madrid egykori játékosa emellett méltatta az oroszok elleni elődöntőben remeklő Cesc Fabregast, aki szerinte a kulcsfigurája volt a 3–0-s diadaluknak.

Cesc Fabregas (balra) és Fernando Torres a németek ellen egymás oldalán harcolhat majd a sikerért
Foto: Action Images
Cesc Fabregas (balra) és Fernando Torres a németek ellen egymás oldalán harcolhat majd a sikerért

Spanyolország 1984 óta először jutott be nagy torna döntőjébe. A csapat akkor Franciaországtól kikapott az Eb aranyérméért küzdve, de Fernando Torres szerint most nem bukja el a finálét.

„A tapasztalat a németek mellett szól, ez kétségtelen, hiszen jó néhány döntőt játszottak az elmúlt mintegy húsz évben is. Mi viszont rettentően ki vagyunk éhezve egy nagy sikerre, és ez döntő lehet – mondta Torres. – A második helyezettre senki sem emlékszik. Bajnokok akarunk lenni, és elérni, hogy az egész világ rólunk beszéljen, legalább a következő Európa-bajnokságig.”

A liverpooli csatár ezt követően visszatért az Oroszország elleni elődöntőre, amelyen szerinte Cesc Fabregas volt a kulcsfigura.

„Cesc megmutatta, hogy milyen remek játékos, most csütörtökön ő volt a különbség a két válogatott között. Tudja irányítani a játék ritmusát és egy ilyen ember rendkívül fontos ezen a szinten” – méltatta az Arsenal középpályását Torres.

A szőke támadó elismerte, hogy szövetségi kapitányuk, Luis Aragonés nehéz döntési helyzetben van David Villa sérülése miatt, de szerinte kellemes gond az egy edző számára, ha több klasszis közül kell kiválasztania a kezdőcsapat tagjait.

Márpedig a spanyoloknál ez a helyzet, ennek ellenére több mint valószínű, hogy ha az oroszok ellen kidőlő Villa nem tudja vállalni a játékot, akkor Fabregas kap majd helyet a kezdő tizenegyben a bécsi döntőben.